Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

FARM ON FIRE Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai

Paulius Liškauskas
2024-06-15
Laisvalaikis, Lietuva, Naujienos, Ukmergė
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Laisvalaikis
Dalintis FacebookDalintis X

Antrus metus iš eilės Ukmergėje rajone, ekologiškoje sodyboje „Farmers Circle“ vyksiančiame festivalyje „Farm on Fire“ svečių lauks ne tik milžiniški Joninių laužai, legendinių Lietuvos atlikėjų muzika, bet ir pažintis su naujais, gurmaniškais skoniais. Festivalio organizatoriai restoranų tinklas „Senatorių pasažas“ džiaugiasi galėdami pasiūlyti net trijų „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertintų šefų – Andriaus Kubiliaus, Arnor Ingi ir Justino Misiaus – ruošiamą maistą, kuris nepaliks abejingų net ir labiausiai išlavinto skonio gurmanų.

Vakar laukiamiausiame metų gastronominiame renginyje, „Michelin“ gido apdovanojimuose, visus „Senatorių pasažo“ restoranus lydėjo sėkmė. Šefo Andriaus Kubiliaus vadovaujamas restoranas „Nineteen18“, įsikūręs istoriniuose Senamiesčio rūmuose, pelnė geidžiamiausią gastronomijos pasaulio įvertinimą – „Michelin“ žvaigždę. Kitas pasaže įsikūręs restoranas „14Horses“, kurio virtuvėje kuria dukart geriausiu Lietuvos šefu nominuotas Justinas Misius, pelnė „Michelin Bib Gourmand“ įvertinimą už ypatingą kainos ir kokybės santykį. Naujausią „Senamiesčio pasažo“ grupės restoraną „Red Brick“, kuriame kuria šefas iš Islandijos Arnór Ingi Bjarkasonas, taip pat lydėjo sėkmė – jis buvo įvertintas Žaliąja „Michelin“ žvaigžde už ypatingą indėlį į tvarią gastronomiją.

„Michelin Green star“
„Red Brick“, pelnę prestižišką „Michelin Green star“.

„Mūsų komandos idėja ir misija – ne tik skleisti ekologijos ir tvarumo idėjas, skatinti žmones rinktis sveikus, kokybiškus, ekologiškus ir, svarbiausia, vietiniuose ūkiuose užaugintus maisto produktus, bet ir burti juos drauge linksmintis skambant geriausiai muzikai, ir kartu suteikti progą vienoje vietoje pasmalsauti ir paskanauti geriausių šefų Lietuvoje pagaminto maisto, atrasti naujų skonių ir juos įvertinti bei prisijaukinti. Aš be galo didžiuojuosi mūsų komandos pasiekta sėkme, tai daugelio metų ir neprilygstamo komandinio darbo rezultatas. Nėra tinkamesnio meto patirti tai, ką mes turime pasiūlyti, todėl visų, vertinančių kokybę, lauksime šių metų Joninių šventėje“ – sakė Nielsas Peteris Pretzmannas, „Senatorių pasažo“ restoranų tinklo vadovas ir „Farm On Fire“ festivalio autorius.

Kiti straipsniai

Iš pirmo žvilgsnio pigus sklypas gali brangiai kainuoti: pasakė, ką įvertinti iš anksto

Iš pirmo žvilgsnio pigus sklypas gali brangiai kainuoti: pasakė, ką įvertinti iš anksto

2025-07-09
Vasaros sezono įtaka kainoms ir vartojimui: kaip keisis gyventojų finansinė padėtis?

Vasaros sezono įtaka kainoms ir vartojimui: kaip keisis gyventojų finansinė padėtis?

2025-07-09

Festivalio organizatorius D. Laukys atskleidė, kad šiais metais festivalyje bus gausesnis įvairaus maisto pasirinkimas. „Kadangi pernai po festivalio daug ir nuoširdžiai bendravome su mūsų lankytojais, jau žinome jų norus ir pageidavimus, todėl šiemet esame pasiruošę paįvairinti gastronominių skonių pasirinkimą. Galiu užtikrinti, kad šiemet bus net 5 kartus didesnis maisto pasirinkimas. Ir maisto atžvilgiu festivalis tikrai bus išskirtinis – svečiams pasiūlysime ne tik gatvės maisto (street food), tradicinius, visų mėgstamus patiekalus, bet ir galimybę pasimėgauti plačiu asortimentu gurmaniškų užkandžių, keptų ant atviros ugnies, Heirloom stiliumi kepama mėsa bei puikiais kepiniais. Tai puiki proga supažindinti lankytojus su gera virtuve ir „Senatorių pasažo“ – „Nineteen18“, „14 Horses“ ir „RedBrick“ – restoranų komandos kūriniais.

Šiemet festivalyje „Farm on Fire“ prie vienų iš geriausių Lietuvos šefų komandos narių Justino Misiaus ir Andriaus Kubiliaus jungiasi mėsos meistras iš Danijos Nikolajus Hansenas ir islandas šefas Arnor Ingi Bjarkasonas.

Veiks septynios skirtingo maisto stotelės

Festivalyje veiks net septynios skirtingo maisto zonos. Dvi iš jų – tai „Heirloom Fire“ atviros ugnies zonos. Pirmoje bus galima paragauti ant iešmų skrudintos kiaulienos ir jautienos. Antroje – paskanauti specialiuoju būdu ant grandinės skrudinto viščiuko ir žarijose (kaip iškylose) keptų bulvių. Prie mėsos bus siūlomos žalios salotos, pagamintos iš šviežių, ekologiškų daržovių, užaugintų čia pat, „Farmers Circle“ ūkyje.

Trečioje maisto zonoje, pavadintoje „Bakers by Grudas“, bus laukiami visi kavos mėgėjai ir smaližiai. Čia bus galima pasimėgauti Įvairių rūšių aukščiausios kokybės kava, unikaliais, pagal daniškus receptus keptais kepiniais. Mažųjų festivalio dalyvių lauks kvepianti cukraus vata ir gardūs vaikiški kokteiliai, minkšti rankų darbo ledai bei zefyrai.

Festivalyje taip pat veiks grilio stotelės „Burgers by Muu“, gatvės maisto gerbėjų lauks geri, daugeliui pažįstamo skonio firminiai „Senatorių pasažo“ burgeriai, taip pat jautienos kepsniai ir lengvai skrudinta žuvis. „Sausages by 14horses“ stotelėje galės užkąsti tie, kurie mėgsta tikrą gatvės maistą, nes čia jų lauks „Frankfurto“ ir kitos dešrelės, įvairūs dešrainiai, skrudintos bulvytės ir kiti gardumynai.

„Sandwiches by 14horses“ pavadintoje maisto zonoje bus galima paskanauti įvairių skonių firminių ir vegetariškų paninių, paskanintų šviežiomis „Leafood“ vertikaliame ūkyje užaugintomis salotomis.

„Bagels by Nineteen18“ stotelėje lauks trijų rūšių, išskirtinio recepto beigeliai, atkeliaujantys tiesiai iš „Michelin„ žvaigždės apdovanojimą pelniusio „Nineteen18“ restorano degustacinio meniu. Receptas patobulintas „Farm on Fire“ festivalio lankytojams.

Stotelėje „Traditionals by 14horses“ lankytojai galės paragauti ekologiškų šaltibarščių, vietoje keptų bulvinių blynų.

Restoranas „Red Brick“ ir jo šefas Arnor Ingi Bjarkasonas su komanda, pelnę prestižišką „Michelin Green star“ apdovanojimą, šiemet rūpinsis garbingais (VIP) festivalio svečiais. „Red Brick“ zonoje jie galės vaišintis įvairiais gurmaniškais užkandžiais, taip pat atsipūsti nuo festivalio šurmulio.

Šiemet, kaip ir pernai, festivalio gurmaniškos dalies vinis bus „Heirloom Fire“ archajišku stiliumi kepama mėsa. Šios idėjos iniciatorius – iš Danijos į Lietuvą atvykęs mėsininkas Nikolajus Hansenas. „Esu mėsos meistras, todėl garantuoju puikią, unikalią gastronominę patirtį. Mano užduotis, kad festivalio dalyviai paragautų tikros, senuoju „Heirloom Fire“ stiliumi keptos mėsos. Šis būdas unikalaus dėl savo natūralumo ir leidžia patirti tą skonį, kuriuo mėgavosi mūsų protėviai. Atvirame lauže lengvai keptos mėsos skonis tikrai yra ypatingas, nes taip pagaminta tiek kiauliena, tiek jautiena skleidžia unikalų ugnies ir dūmo kvapą, yra sultinga, švelnaus skonio, kurio jokiu kitu gaminimo būdu neatkartosi“, – sakė Nikolajus Hansenas.

Organizatorių nuotr.

Vyks ir daugiau tradicinių Joninių šventės pramogų

Dieną festivalyje veiks Joninių gėrybių miestelis, amatininkų dirbtuvės, mažiesiems bus įrengtos specialios vaikų zonos, kuriuose dirbs animatoriai, visą dieną vyks programa.Taip pat vyks tvarumo konferencija, kurią organizuoja „Sustain Academy“. Konferencijoje geriausi tvarumo srities ekspertai ir specialistai dalinsis savo patirtimi, naujausiais tyrimais ir įžvalgomis šia tema.

Pagal senąsias Joninių tradicijas vyks ugnies ceremonijos – aukuro įžiebimas, visi norintieji galės išmokti taisyklingai nusipinti tradicinį Joninių gėlių vainiką ir palydėti saulę. Ištvermingiausieji bus kviečiami vidurnaktį ieškoti paparčio žiedo ir, žinoma, pasitikti saulę. Festivalio metu skambės tradicinės lietuvių liaudies sutartinės.

Taip pat dalyvių laukia brolių menininkų Kęstučio ir Vytauto Musteikių, žinomų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, specialiai šiam festivaliui sukurtas įspūdingas vakaro ugnies šou – liepsnojančios kelių metrų Joninių skulptūros, simbolizuojančios Joninių laužus.

Vakarinėje festivalio „Farm on Fire“ dalyje koncertuos legendiniai Lietuvos muzikantai: Marijonas Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Povilas Meškėla su roko legendomis „Trys tūzai“ ir kiti. Atlikėjai surengs atskirus, specialiai šiam Joninių festivaliui pritaikytus koncertus, per kuriuos skambės ir jų naujos dainos, ir seni geri šlageriai. Festivalio organizatoriai tikisi, kad šiemet, kaip ir pernai, visi dalyviai Jonines švęs ir linksminsis tvariai bei sąmoningai. Kaip ir praėjusiais metais, festivalis skaičiuos savo CO2 emisijas. Šiemet festivalyje laukiami ir augintiniai.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Farm On FireFestivalisMichelinSenatorių pasažas

Kiti straipsniai

Mažiau streso, daugiau poilsio: kaip suplanuoti šeimos biudžetą vasaros atostogoms
Gyvenimas

Mažiau streso, daugiau poilsio: kaip suplanuoti šeimos biudžetą vasaros atostogoms

2025-07-08
„LTG Link“ mažina kainas šeimoms ir terminuotiems bilietams, keičiasi vienkartinių bilietų kainos
Lietuva

„LTG Link“ mažina kainas šeimoms ir terminuotiems bilietams, keičiasi vienkartinių bilietų kainos

2025-07-02
Kaip greičiau susitaupyti pradiniam būsto įnašui: 5 realūs būdai
Naujienos

NT kaip investicija: kokie ženklai išduoda, kad būsto vertė kils

2025-07-02
„Yaga Gathering“ evoliucija – dokumentiniame filme „Twenty Trips Around The Sun“
Kinas

„Yaga Gathering“ evoliucija – dokumentiniame filme „Twenty Trips Around The Sun“

2025-06-30
Lietuva

Baltijos šalių ekonomikos: Lietuva išlaiko lyderės poziciją

2025-06-30
Haris Poteris
Kinas

J. K. Rowling atskleidė, ką mano apie pirmąsias HBO „Hario Poterio“ TV serijas

2025-06-28
Pradedami istoriniai Nemuno tyrimai: jungiasi ir plaukikė Rūta Meilutytė
Aplinka

Pradedami istoriniai Nemuno tyrimai: jungiasi ir plaukikė Rūta Meilutytė

2025-06-26
Įdomu

Ūkininkai Lietuvoje pirmą kartą surengė „Traktorių dakaro“ lenktynes

2025-06-25
Joninių papročiai: ugnies, vandens ir paparčio žiedo magija trumpiausią naktį
Kultūra

Joninių papročiai: ugnies, vandens ir paparčio žiedo magija trumpiausią naktį

2025-06-23

Rekomenduojame

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

2024-09-12
Samsung Galaxy Z Flip 7

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27
Galaxy S25 Edge

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17
Katarsis

„Katarsis“ pristato mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

2024-05-24
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Galaxy Z Fold 7 | samsung.com

„Samsung Unpacked 2025“: „Galaxy Z Fold 7“ su „Snapdragon 8 Elite“ lustu ir 8 colių vidiniu ekranu pristatytas Lietuvoje

2025-07-09
Futbolas

A lygos turo apžvalga: pirmasis trejetas – rezultatyvus ir pergalingas

2025-07-09
Vėluojančios mėnesinės, kraujavimas dukart per mėnesį ir staigūs nuotaikų svyravimai – ar tai normalu?

Vėluojančios mėnesinės, kraujavimas dukart per mėnesį ir staigūs nuotaikų svyravimai – ar tai normalu?

2025-07-08
Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

2025-07-01
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Nuotraukų autorius Matas Laužadis
Įdomu

Vasara su aviacija: renginiai, patirtys ir atostogų nuotykiai visai šeimai

2025-07-10

Lankoma

Samsung Galaxy Z Flip 7
Technologijos

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti