Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Švęskite kruasanų dieną: įdarykite juos kiaušiniais ar gaminkite kruasanų pudingą

Paulius Liškauskas Paulius Liškauskas
2024-01-29
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Sausio 30-ąją visame pasaulyje švenčiama tarptautinė kruasanų diena, todėl pirmadienis – puiki proga jų paskanauti. Kruasanas yra vienas universaliausių kepinių, lengvai pasiduodantis įvairioms kulinarinėms interpretacijoms.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad per daugelį metų kruasanai yra tapę prekybos tinklo vizitine kortele, o jų šviežumą, kokybę ir asortimentą neabejotinai vertina pirkėjai.

„Lietuvoje kruasanus kepti pradėjome vieni pirmųjų, o šiandien pirkėjams siūlome įvairiausių jų rūšių: nuo tradicinių, kuriuos paprasta derinti mėgstamais priedais, iki kruasanų su įvairiausiais įdarais: karamelės, šokolado, migdolų, obuolių. Vertiname šviežumą, todėl kruasanus kepame mažiausiai kelis kartus per dieną, o tam tikromis valandomis jiems taikome ir specialias nuolaidas“, – teigia V. Budrienė.

Kiti straipsniai

Du patikimi receptai Kūčių stalui: svogūnų blynai bei karamelizuoti svogūnai su grybais

Du patikimi receptai Kūčių stalui: svogūnų blynai bei karamelizuoti svogūnai su grybais

2025-12-20
Kūčių stalas lengvai pagal tinklaraštininkę „Ant medinės lentelės“: įtiks visai šeimai

Kūčių stalas lengvai pagal tinklaraštininkę „Ant medinės lentelės“: įtiks visai šeimai

2025-12-15

Prekybos tinklo „Iki“ konditeris, prancūzas Thierry Lauvray, sako, kad sausio 30-ąją neparagauti traškiųjų kruasanų – būtų tikra nuodėmė. Prancūzijoje kruasanų diena, vėliau išpopuliarėjusi visame pasaulyje, švenčiama jau 17 metų.

Kruasanas tinka tiek prie saldžių, tiek pikantiškų priedų, o juos rinktis drąsiai galima ir pusryčiams, ir pietums ar vakarienei.

„Kruasanai valgomi ir pikantiški, ir saldūs, juos paskaninti galima įvairiausiais priedais, užtepėlėmis, uogienėmis ar džemais. Jeigu tradicinis kruasanas su kumpiu, sūriu ir daržovėmis pabodo – jį įdaryti galite ir tuno ar vištienos salotomis. Jeigu mėgstate saldžiai – kruasanai puikiai dera ir su riešutų sviestu ar medumi. O pats paprasčiausias ir vienas skaniausių derinių – švieži kruasanai paprasčiausiai aptepti sviestu“, – sako T. Lauvray ir dalijasi keliais pasiūlymais, kaip įmantriau, tačiau greitai ir pigiai pasiruošti šį visiems puikiai pažįstamą kepinį.

Pusryčių kruasanai su plaktu kiaušiniu. Jeigu šeimą norite nustebinti gardžiais pusryčiais – kruasanus įdarykite plaktu kiaušiniu. O šalia – patiekite mėgstamų daržovių salotų. Tai ne tik greitas, bet ir maistingas patiekalas, kurį įvertins ir patys mažiausieji.

Kiaušiniais įdarytiems kruasanams reikės: kelių kruasanų, kelių kiaušinių (vienam žmogui skaičiuokite apie du kiaušinius), sviesto, mėgstamų prieskoninių žolelių, čia ypatingai tinka svogūnų laiškai ar krapai, saujos tarkuoto sūrio, kelių gabalėlių šoninės, druskos, pipirų.

Gaminimas: Pirmiausia keptuvėje išsikepkite šoninę. Tuomet ją atidėkite į šoną ir paruoškite plaktus kiaušinius. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir išplakite. Keptuvėje ant nedidelės ugnies pradėkite tirpinti sviestą. Kol sviesto gabalėlis iki galo neištirpo – supilkite kiaušinių plakinį ir mentele atsargiai maišydami iškepkite. Plaktus kiaušinius pagardinkite druska ir pipirais, apibarstykite smulkintais žalumynais ir sūriu. Galiausiai kruasanus išilgai įpjaukite, dėkite į juos kiaušinius ir šoninės gabalėlį. Patiekakite su mėgstamų daržovių salotomis.

Norite įmantriau – užkepkite orkaitėje. Namuose lengvai pasigaminsite ir užkeptų kruasanų. T. Lauvray sako, kad toks patiekalas puikiai tinka ir norint sunaudoti kiek pastovėjusius kruasanus. Užkepti kruasanus galite ir sūriu bei kumpiu, tačiau „Iki“ konditeris rekomenduoja pasigaminti saldų užkeptų kruasanų variantą ir paruošti juodojo šokolado ir kruasanų pudingą.

Kruasanų pudingui reikės: 8 suplėšytų kruasanų, puodelio smulkintų šokolado gabalėlių, 8 kiaušinių, puodelio cukraus, valgomojo šaukšto tarkuotos apelsino žievelės, arbatinio šaukštelio cinamono, arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto, žiupsnelio druskos, 3 stiklinių pieno, puodelio apelsinų sulčių, 2 arbatinių šaukštelių vanilės ekstrakto, gabalėlio sviesto.

Gaminimas: įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sudėkite kruasanų gabalėlius į sviestu išteptą kepimo indą. Pabarstykite šokolado gabalėliais. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, apelsino žievelę, cinamoną, muskato riešutą ir druską. Įmaišykite pieną, apelsinų sultis ir vanilę. Gautą mišinį užpilkite ant kruasanų. Leiskite pastovėti apie 15 minučių, kol mišinys susigers į kruasanus. Kepkite 40–45 minutes.

Žymos: Tarptautinė kruasanų diena
Paulius Liškauskas

Paulius Liškauskas

Kaip PAMATYTI.LT portalo redaktorius, siekiu operatyviai dalytis aktualiomis ir įdomiomis naujienomis su skaitytojais, pasitelkdamas naujausių žiniasklaidos technologijų galimybes.

Kiti straipsniai

Kūčių stalo karalienė žuvis: du lengvi receptai orkaitėje
Receptai

Kūčių stalo karalienė žuvis: du lengvi receptai orkaitėje

2025-12-14 - Atnaujinta 2025-12-15
Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius
Receptai

Sotu, skanu ir pigu: pupelių troškiniai, kurie pranoks lūkesčius

2025-11-30
Mangai: kaip tinkamai išsirinkti, supjaustyti ir panaudoti virtuvėje
Receptai

Mangai: kaip tinkamai išsirinkti, supjaustyti ir panaudoti virtuvėje

2025-11-11
Receptai

Pusryčiams, pietums ir vakarienei: 3 išradingi receptai iš bulvių

2025-11-06
Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu
Receptai

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais
Laisvalaikis

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31
Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas
Laisvalaikis

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam
Receptai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01
Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17

Rekomenduojame

Raganiaus sezonas su Liamu Hemsworthu | Netflix

„Raganiaus“ 4 sezonas prarado daugiau nei 50% žiūrovų po to, kai Henris Cavillas buvo pakeistas Liamu Hemsworthu

2025-11-08
Kaip elektroniniu būdu nutraukti narystę partijoje?

Kaip elektroniniu būdu nutraukti narystę partijoje?

2021-09-30 - Atnaujinta 2024-04-06
RAM

RAM ir SSD kainos vis dar kyla – į ką verta atkreipti dėmesį

2025-12-19 - Atnaujinta 2025-12-21
Honor Magic 7 Pro

„Honor Magic 8 Pro“ pasirodys su „Snapdragon 8 Elite 2 SoC“ ir triguba galine kamera

2025-04-30
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Ar dovanojame per daug? Kaip sustabdyti Kalėdinį perteklių

Ar dovanojame per daug? Kaip sustabdyti Kalėdinį perteklių

2025-12-25
Pasitikrinkite, ką žinote apie lietuviškas Kalėdų tradicijas

Pasitikrinkite, ką žinote apie lietuviškas Kalėdų tradicijas

2025-12-25
Kaip paruošti automobilį, kad žiema neužkluptų netikėtai

Kaip paruošti automobilį, kad žiema neužkluptų netikėtai

2025-12-25
Xiaomi 17 Ultra

„Xiaomi 17 Ultra“ išleidimas jau ne už kalnų – ko tikėtis iš naujojo flagmano

2025-12-22
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Ar dovanojame per daug? Kaip sustabdyti Kalėdinį perteklių
Aktualijos

Ar dovanojame per daug? Kaip sustabdyti Kalėdinį perteklių

2025-12-25

Lankoma

„Avataras: Ugnis ir pelenai“ – pirmosios reakcijos į Jameso Camerono epinę trečiąją dalį jau paskelbtos internete
Kinas

„Avataras: Ugnis ir pelenai“ – pirmosios reakcijos į Jameso Camerono epinę trečiąją dalį jau paskelbtos internete

2025-12-08 - Atnaujinta 2025-12-09

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti