Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Duetas karštai dienai – lašišą derinkite su vaisiais

Paulius Liškauskas
2020-05-29
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Oro temperatūrai kaistant, norisi lengvesnio maisto, todėl kaštą dieną žuvis yra puikus pasirinkimas. O kad patiekalas būtų dar gaivesnis – žuvį, pavyzdžiui, lašišą, galima derinti ne tik su įvairiomis šviežiomis ar grilintomis daržovėmis, bet ir vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairios rūšies žuvį bei jūros gėrybes pirkėjai gausiai perka ir vasarą.

„Nors žuvis populiari visais sezonais, pirkėjai ja itin domisi vasarą. Pastebime, kad lietuviai vis dažniau eksperimentuoja virtuvėje, žuvį bei jūros gėrybes ruošia ir ant grilio. Todėl esame paruošę ne tik gausų šviežios žuvies ant ledo, bet ir specialiai grilinimui paruoštos žuvies asortimentą: pradedant įmantriai marinuotu karpiu, lašiša ir baigiant kepimui ant žarijų skirtomis krevetėmis“, – teigia V. Budrienė.

Vaisiai – netikėtas priedas prie žuvies

Kiti straipsniai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad ieškantys įmantresnių skonių ar dar neatrastų patiekalų su žuvimi turėtų pamėginti ją derinti su vaisiais.

„Žuvis, pavyzdžiui, lašiša, – gana universalus produktas, kurį galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais. Lašiša puikiai dera tiek su aštriais čili pipirais ar japoniška miso pasta, tiek patiekta su tradicinėmis agurkų ir pomidorų salotomis, bulvėmis, ryžiais kuskusu ar labiau netikėtomis bolivinės balandos kruopomis. Visgi, prie s žuvies puikiai dera ir vaisiai: citrusai, obuoliai, mangai ar ananasai“, – teigia V. Juodkazienė.

Pasak jos, saldūs ar rūgštūs priedai suteikia žuvies patiekalams unikalumo. Jeigu nenaudojate šviežių vaisių, saldumo pridėti gali įvairiausi ruduoju cukrumi pagardinti marinatai, apelsinų sultys ar klevų sirupas, o rūgštumo – įvairių rūšių actas. Visgi, jeigu lašišą pasirinkote gaminti su vaisiais, juos prie žuvies patiekti galima labai įvairiai – iš jų gaminti salotas, salsas, netgi kepti ant grilio.

Gaminkite salotas, padažus, kepkite ant grilio

Garnyrą ar padažą, kuris tiks prie lašišos, labai nesudėtinga pasigaminti. Vaisiai, žinoma, puikiai tinka įvairiausioms salotoms. Visgi, derinant žuvį ir vaisius galima paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai, tokie kaip citrinos ar žaliosios citrinos, dažniausiai naudojamos padažams. Jeigu norite ryškesnio patiekalo skonio, padažą galite pasigaminti iš grietinėlės ir citrinos. O jeigu mėgstate azijietiškus skonius, padažui naudoti galite augalinį kokosų gėrimą.

„Padažą su kokosų augaliniu gėrimu galima pasigaminti labai paprastai. Tereikės kokosų gėrimo, žaliosios citrinos, poros šaukštų pomidorų padažo, smulkiai supjaustyto svogūno, česnako, raudonėlio bei čili pipiro. Čili pipirus, svogūną ir česnaką reikėtų pakepinti keptuvėje, tuomet supilti kokosų gėrimą, pomidorų padažą, išspausti citrinos sulčių, suberti raudonėlius, viską pagardinti druska bei pipirais ir patroškinti, kol sutirštės. Galiausiai į gautą padažą galima dėti žuvį ir ją kepti orkaitėje arba padažą paprasčiausiai užpilti ant jau paruoštos žuvies“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Ananasas, anot jos, prie žuvies labiausiai tinka keptas grilyje. Mat šitaip paruoštas jis įgauna nepaprasto skonio.

„Ananasai puikiai tinka kepsninėms. Rekomenduojama juos supjaustyti trikampiais ir palikti žieveles. Taip pat įtrinti ruduoju cukrumi, žaliosios citrinos sultimis ar raudonųjų paprikų milteliais – po kelias minutes ant grotelių kepinami vaisiai netruks paskleisti aromatą, o cukrus ims karamelizuotis“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais garnyrais puikiai tiksiančiais prie lašišos.

Kuskuso salotos su feta ir persikais

Jums reikės:

250 g kuskuso
250 ml vandens
1⁄2 a. š. druskos
1⁄4 a. š. maltų įvairiaspalvių pipirų
1 citrinos sulčių ir jos tarkuotos žievelės
400 g persikų
2 v. š. smulkintų petražolių lapelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
150 g fetos sūrio

Gaminame:

Į verdantį vandenį suberkite druską ir juo užpilkite kuskusą. Uždenkite ir palikite pastovėti 5–7 minutes, kad kuskusas išbrinktų bei sugertų skystį. Apibarstykite pipirais ir palikite atvėsti. Persikus supjaustykite skiltelėmis, o fetą kubeliais. Atvėsusį kuskusą apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, suberkite petražolių lapelius ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite, tada sudėkite persikų skilteles ir fetą. Patiekite iš karto.

Apelsinų salotos su riešutais

Jums reikės:

150 g šviežių špinatų

50 g tarkuoto kietojo sūrio

2 apelsinų

30 g graikinių riešutų

4 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. citrinų sulčių

1 v. š. medaus

Gaminame:

Paruoškite padažą: į dubenėlį supilkite medų, alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Graikinius riešutus pasmulkinkite prispausdami peilio geležte. Į salotų indą sudėkite špinatus, apelsinus, riešutus bei sūrį, viską apliekite padažu, išmaišykite ir skanaukite.

Keptos slyvos

Jums reikės:

Slyvų
Mėgstamo aliejaus
Druskos
Pipirų
Čili prieskonių

Gaminame:

Pirmiausia iki vidutinės ugnies įkaitinkite kepsninę. Tuomet groteles švelniai patepkite aliejumi. Nuplaukite slyvas, jas pepjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus. Prieš dedant slyvas ant grilio jas šiek tiek patepkite aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir vartydami pakepkite apie 5 minutes.

Kiti straipsniai

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą
Laisvalaikis

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Receptai

Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių

2025-08-08
Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai
Receptai

Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai

2025-08-06

Rekomenduojame

K-POP demonų medžiotojos

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25
Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29
Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

2025-01-22
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Pirmajame sezono derbyje „Žalgiris“ įveikė „Rytą“

Pirmajame sezono derbyje „Žalgiris“ įveikė „Rytą“

2025-11-02
Iš dviženklio deficito išlipę šiauliečiai įspūdingu ketvirtuoju kėliniu parbloškė „Neptūną“

Iš dviženklio deficito išlipę šiauliečiai įspūdingu ketvirtuoju kėliniu parbloškė „Neptūną“

2025-11-02
Per Vėlinės nepamirškime pagerbti ir Lietuvos Laisvės kovotojų

Per Vėlinės nepamirškime pagerbti ir Lietuvos Laisvės kovotojų

2025-10-31
Futbolas

A lygos turo apžvalga: „Sūduva“ ir „Žalgiris“ kovoja dėl bronzos

2025-10-31
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Pirmajame sezono derbyje „Žalgiris“ įveikė „Rytą“
Sportas

Pirmajame sezono derbyje „Žalgiris“ įveikė „Rytą“

2025-11-02

Lankoma

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?
Įdomu

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti