Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

FARM ON FIRE Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai

Paulius Liškauskas
2024-06-15
Laisvalaikis, Lietuva, Naujienos, Ukmergė
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Laisvalaikis
Dalintis FacebookDalintis X

Antrus metus iš eilės Ukmergėje rajone, ekologiškoje sodyboje „Farmers Circle“ vyksiančiame festivalyje „Farm on Fire“ svečių lauks ne tik milžiniški Joninių laužai, legendinių Lietuvos atlikėjų muzika, bet ir pažintis su naujais, gurmaniškais skoniais. Festivalio organizatoriai restoranų tinklas „Senatorių pasažas“ džiaugiasi galėdami pasiūlyti net trijų „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertintų šefų – Andriaus Kubiliaus, Arnor Ingi ir Justino Misiaus – ruošiamą maistą, kuris nepaliks abejingų net ir labiausiai išlavinto skonio gurmanų.

Vakar laukiamiausiame metų gastronominiame renginyje, „Michelin“ gido apdovanojimuose, visus „Senatorių pasažo“ restoranus lydėjo sėkmė. Šefo Andriaus Kubiliaus vadovaujamas restoranas „Nineteen18“, įsikūręs istoriniuose Senamiesčio rūmuose, pelnė geidžiamiausią gastronomijos pasaulio įvertinimą – „Michelin“ žvaigždę. Kitas pasaže įsikūręs restoranas „14Horses“, kurio virtuvėje kuria dukart geriausiu Lietuvos šefu nominuotas Justinas Misius, pelnė „Michelin Bib Gourmand“ įvertinimą už ypatingą kainos ir kokybės santykį. Naujausią „Senamiesčio pasažo“ grupės restoraną „Red Brick“, kuriame kuria šefas iš Islandijos Arnór Ingi Bjarkasonas, taip pat lydėjo sėkmė – jis buvo įvertintas Žaliąja „Michelin“ žvaigžde už ypatingą indėlį į tvarią gastronomiją.

„Michelin Green star“
„Red Brick“, pelnę prestižišką „Michelin Green star“.

„Mūsų komandos idėja ir misija – ne tik skleisti ekologijos ir tvarumo idėjas, skatinti žmones rinktis sveikus, kokybiškus, ekologiškus ir, svarbiausia, vietiniuose ūkiuose užaugintus maisto produktus, bet ir burti juos drauge linksmintis skambant geriausiai muzikai, ir kartu suteikti progą vienoje vietoje pasmalsauti ir paskanauti geriausių šefų Lietuvoje pagaminto maisto, atrasti naujų skonių ir juos įvertinti bei prisijaukinti. Aš be galo didžiuojuosi mūsų komandos pasiekta sėkme, tai daugelio metų ir neprilygstamo komandinio darbo rezultatas. Nėra tinkamesnio meto patirti tai, ką mes turime pasiūlyti, todėl visų, vertinančių kokybę, lauksime šių metų Joninių šventėje“ – sakė Nielsas Peteris Pretzmannas, „Senatorių pasažo“ restoranų tinklo vadovas ir „Farm On Fire“ festivalio autorius.

Kiti straipsniai

Per Lietuvą slenka sniego ciklonas – pietiniuose rajonuose sniego storis siekia 20 cm ir daugiau

Per Lietuvą slenka sniego ciklonas – pietiniuose rajonuose sniego storis siekia 20 cm ir daugiau

2025-11-26
Dovanojimo psichologija: kaip nesugadinti malonumo dovanoti

Artėja kuklesnės šventės: trečdalis lietuvių Kalėdoms planuoja išleisti mažiau nei pernai

2025-11-26

Festivalio organizatorius D. Laukys atskleidė, kad šiais metais festivalyje bus gausesnis įvairaus maisto pasirinkimas. „Kadangi pernai po festivalio daug ir nuoširdžiai bendravome su mūsų lankytojais, jau žinome jų norus ir pageidavimus, todėl šiemet esame pasiruošę paįvairinti gastronominių skonių pasirinkimą. Galiu užtikrinti, kad šiemet bus net 5 kartus didesnis maisto pasirinkimas. Ir maisto atžvilgiu festivalis tikrai bus išskirtinis – svečiams pasiūlysime ne tik gatvės maisto (street food), tradicinius, visų mėgstamus patiekalus, bet ir galimybę pasimėgauti plačiu asortimentu gurmaniškų užkandžių, keptų ant atviros ugnies, Heirloom stiliumi kepama mėsa bei puikiais kepiniais. Tai puiki proga supažindinti lankytojus su gera virtuve ir „Senatorių pasažo“ – „Nineteen18“, „14 Horses“ ir „RedBrick“ – restoranų komandos kūriniais.

Šiemet festivalyje „Farm on Fire“ prie vienų iš geriausių Lietuvos šefų komandos narių Justino Misiaus ir Andriaus Kubiliaus jungiasi mėsos meistras iš Danijos Nikolajus Hansenas ir islandas šefas Arnor Ingi Bjarkasonas.

Veiks septynios skirtingo maisto stotelės

Festivalyje veiks net septynios skirtingo maisto zonos. Dvi iš jų – tai „Heirloom Fire“ atviros ugnies zonos. Pirmoje bus galima paragauti ant iešmų skrudintos kiaulienos ir jautienos. Antroje – paskanauti specialiuoju būdu ant grandinės skrudinto viščiuko ir žarijose (kaip iškylose) keptų bulvių. Prie mėsos bus siūlomos žalios salotos, pagamintos iš šviežių, ekologiškų daržovių, užaugintų čia pat, „Farmers Circle“ ūkyje.

Trečioje maisto zonoje, pavadintoje „Bakers by Grudas“, bus laukiami visi kavos mėgėjai ir smaližiai. Čia bus galima pasimėgauti Įvairių rūšių aukščiausios kokybės kava, unikaliais, pagal daniškus receptus keptais kepiniais. Mažųjų festivalio dalyvių lauks kvepianti cukraus vata ir gardūs vaikiški kokteiliai, minkšti rankų darbo ledai bei zefyrai.

Festivalyje taip pat veiks grilio stotelės „Burgers by Muu“, gatvės maisto gerbėjų lauks geri, daugeliui pažįstamo skonio firminiai „Senatorių pasažo“ burgeriai, taip pat jautienos kepsniai ir lengvai skrudinta žuvis. „Sausages by 14horses“ stotelėje galės užkąsti tie, kurie mėgsta tikrą gatvės maistą, nes čia jų lauks „Frankfurto“ ir kitos dešrelės, įvairūs dešrainiai, skrudintos bulvytės ir kiti gardumynai.

„Sandwiches by 14horses“ pavadintoje maisto zonoje bus galima paskanauti įvairių skonių firminių ir vegetariškų paninių, paskanintų šviežiomis „Leafood“ vertikaliame ūkyje užaugintomis salotomis.

„Bagels by Nineteen18“ stotelėje lauks trijų rūšių, išskirtinio recepto beigeliai, atkeliaujantys tiesiai iš „Michelin„ žvaigždės apdovanojimą pelniusio „Nineteen18“ restorano degustacinio meniu. Receptas patobulintas „Farm on Fire“ festivalio lankytojams.

Stotelėje „Traditionals by 14horses“ lankytojai galės paragauti ekologiškų šaltibarščių, vietoje keptų bulvinių blynų.

Restoranas „Red Brick“ ir jo šefas Arnor Ingi Bjarkasonas su komanda, pelnę prestižišką „Michelin Green star“ apdovanojimą, šiemet rūpinsis garbingais (VIP) festivalio svečiais. „Red Brick“ zonoje jie galės vaišintis įvairiais gurmaniškais užkandžiais, taip pat atsipūsti nuo festivalio šurmulio.

Šiemet, kaip ir pernai, festivalio gurmaniškos dalies vinis bus „Heirloom Fire“ archajišku stiliumi kepama mėsa. Šios idėjos iniciatorius – iš Danijos į Lietuvą atvykęs mėsininkas Nikolajus Hansenas. „Esu mėsos meistras, todėl garantuoju puikią, unikalią gastronominę patirtį. Mano užduotis, kad festivalio dalyviai paragautų tikros, senuoju „Heirloom Fire“ stiliumi keptos mėsos. Šis būdas unikalaus dėl savo natūralumo ir leidžia patirti tą skonį, kuriuo mėgavosi mūsų protėviai. Atvirame lauže lengvai keptos mėsos skonis tikrai yra ypatingas, nes taip pagaminta tiek kiauliena, tiek jautiena skleidžia unikalų ugnies ir dūmo kvapą, yra sultinga, švelnaus skonio, kurio jokiu kitu gaminimo būdu neatkartosi“, – sakė Nikolajus Hansenas.

Organizatorių nuotr.

Vyks ir daugiau tradicinių Joninių šventės pramogų

Dieną festivalyje veiks Joninių gėrybių miestelis, amatininkų dirbtuvės, mažiesiems bus įrengtos specialios vaikų zonos, kuriuose dirbs animatoriai, visą dieną vyks programa.Taip pat vyks tvarumo konferencija, kurią organizuoja „Sustain Academy“. Konferencijoje geriausi tvarumo srities ekspertai ir specialistai dalinsis savo patirtimi, naujausiais tyrimais ir įžvalgomis šia tema.

Pagal senąsias Joninių tradicijas vyks ugnies ceremonijos – aukuro įžiebimas, visi norintieji galės išmokti taisyklingai nusipinti tradicinį Joninių gėlių vainiką ir palydėti saulę. Ištvermingiausieji bus kviečiami vidurnaktį ieškoti paparčio žiedo ir, žinoma, pasitikti saulę. Festivalio metu skambės tradicinės lietuvių liaudies sutartinės.

Taip pat dalyvių laukia brolių menininkų Kęstučio ir Vytauto Musteikių, žinomų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, specialiai šiam festivaliui sukurtas įspūdingas vakaro ugnies šou – liepsnojančios kelių metrų Joninių skulptūros, simbolizuojančios Joninių laužus.

Vakarinėje festivalio „Farm on Fire“ dalyje koncertuos legendiniai Lietuvos muzikantai: Marijonas Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Povilas Meškėla su roko legendomis „Trys tūzai“ ir kiti. Atlikėjai surengs atskirus, specialiai šiam Joninių festivaliui pritaikytus koncertus, per kuriuos skambės ir jų naujos dainos, ir seni geri šlageriai. Festivalio organizatoriai tikisi, kad šiemet, kaip ir pernai, visi dalyviai Jonines švęs ir linksminsis tvariai bei sąmoningai. Kaip ir praėjusiais metais, festivalis skaičiuos savo CO2 emisijas. Šiemet festivalyje laukiami ir augintiniai.

Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Farm On FireFestivalisMichelinSenatorių pasažas

Kiti straipsniai

Šaulių priesaika
Aktualijos

Apsisprendę tapti šauliais: sukauptą patirtį galime panaudoti Tėvynės labui

2025-11-26
Gurmanų vertinamam Vilniaus barui – tarptautinis pripažinimas
Įdomu

Gurmanų vertinamam Vilniaus barui – tarptautinis pripažinimas

2025-11-26
Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome
Įdomu

Paaiškino, kodėl „viral“ turinys traukia it magnetas: veikia stipriau, nei manome

2025-11-24
Didžiausias kačių augintojų galvos skausmas: kaip kraiko dėžė tampa konfliktų priežastimi?
Apžvalgos

Didžiausias kačių augintojų galvos skausmas: kaip kraiko dėžė tampa konfliktų priežastimi?

2025-11-22
„Juodasis penktadienis“ artėja: pusė šalies gyventojų ketina apsipirkti internetu – kaip neišlaidauti ir išvengti sukčių
Aktualijos

„Juodasis penktadienis“ artėja: pusė šalies gyventojų ketina apsipirkti internetu – kaip neišlaidauti ir išvengti sukčių

2025-11-21
PROJECT HAIL MARY: Ryan Gosling Is Tasked With Saving The World In Extended Trailer
Kinas

Projektas „HAIL MARY“: Ryanas Goslingas gelbėja pasaulį naujame filmo anonse

2025-11-20
Apžvalgos

Grynųjų laikas baigėsi? 90 proc. lietuvių atsiskaityto kortele

2025-11-20
Statistika neramina: rudenį dėl didelio greičio daugėja avarijų ir sužalojimų
Apžvalgos

Statistika neramina: rudenį dėl didelio greičio daugėja avarijų ir sužalojimų

2025-11-18
Kelionių kainos: ko tikėtis Lietuvos keliautojams 2026 m.?
Apžvalgos

Kelionių kainos: ko tikėtis Lietuvos keliautojams 2026 m.?

2025-11-18

Rekomenduojame

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
K-POP demonų medžiotojos

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25
Raganiaus sezonas su Liamu Hemsworthu | Netflix

„Raganiaus“ 4 sezonas prarado daugiau nei 50% žiūrovų po to, kai Henris Cavillas buvo pakeistas Liamu Hemsworthu

2025-11-08
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Kodėl namuose kaupiasi drėgmė ir kodėl tai pavojinga?

Kodėl namuose kaupiasi drėgmė ir kodėl tai pavojinga?

2025-11-25
Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais

Atskleistos 2025 m. kalėdų dekoro tendencijos: madoje išlieka kaspinai, dekoruokite ir veidrodžiais

2025-11-20
Gydytojai įspėja: bakterijų atsparumas dėl antibiotikų auga − jos pražudo daugiau žmonių nei ŽIV

Gydytojai įspėja: bakterijų atsparumas dėl antibiotikų auga − jos pražudo daugiau žmonių nei ŽIV

2025-11-19
Naujiena Lietuvos parduotuvėse: pirkėjų amžių tikrins dirbtinis intelektas

Kodėl „Black Friday“ pavirto į „Black November“, o Kalėdos prasideda spalį?

2025-11-19
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Sniegas ant medžių
Aktualijos

Intensyvaus snygio dienos – svarbi informacija gyventojams

2025-11-26

Lankoma

Raganiaus sezonas su Liamu Hemsworthu | Netflix
Kinas

„Raganiaus“ 4 sezonas prarado daugiau nei 50% žiūrovų po to, kai Henris Cavillas buvo pakeistas Liamu Hemsworthu

2025-11-08

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti