Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Paulius Liškauskas
2025-06-22
Laisvalaikis, Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Laisvalaikis
Dalintis FacebookDalintis X

Išvaizdūs, vasariški ir itin skanūs patiekalai – vos per 15 minučių. Užteks pasitelkti makaronus ir skoniais nusikelsite į saulėtąją Pietų Europą. Lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ vykstant teminiam pirkėjų itin pamėgtam Italijos mėnesiui, šiuo metu tai daryti – itin paprasta. Idėjomis, kas galėtų nugulti ant vasariško pietų ar vakarienės stalo, įkvėpto itališkais skoniais, dalinasi tinklaraščio „Running Vita“ autorė Vita Marija Murėnaitė.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė akcentuoja, kad eksperimentuoti virtuvėje ir išmėginti į Italiją nukeliančius skonius dabar – idealus metas. O lengviausias būdas tai padaryti – naudojant makaronus: ilgesnius spaghetti, tagliatelle ar trumpesnius penne, fusilli. „Pastebime, kad pirkėjų krepšeliuose atsiduria įvairiausi makaronai ir jų naujovės. Ši tendencija itin išryškėja kasmet rengiamo teminio Italijos mėnesio metu, kai parduotuvių lentynose atsiduria praplėstas makaronų asortimentas. Pirkėjams svarbu ir tai, kad dalis jų jau iškart pagardinta įvairiais skoniais, pavyzdžiui, trumais, pomidorais, špinatais“, – pasakoja I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Padažai – ir su pistacijomis

Kiti straipsniai

Kurortas – savame kieme: 11 daiktų, kurie neatpažįstamai pakeis kiekvieną lauko erdvę

Kurortas – savame kieme: 11 daiktų, kurie neatpažįstamai pakeis kiekvieną lauko erdvę

2025-06-19
Ar Riri Williams taps naujuoju Tony Starku?

Ar Riri Williams taps naujuoju Tony Starku?

2025-06-18

„Maximos“ atstovė taip pat pabrėžia, kad leistis į kulinarinę kelionę po Pietų Europos širdimi tituluojamą Italiją pirkėjai turi galimybę paįvairindami patiekalus ir išskirtiniais padažais, sūriais bei prieskoniais. Vieni pirkėjų mėgstamiausių – įvairiausių skonių pesto padažai: klasikinis, su citrinomis, rikotos sūriu, aitriosiomis paprikomis, gražgarstėmis ir net pistacijomis.

„Išskirtinį skonį palyginti greitai paruošiamiems makaronų patiekalams gali suteikti ir itališkos pomidorų tyrės, ypač grynas alyvuogių aliejus, trumų ar grybų padažai. Pirkėjai taip pat pamėgo sūrio padažą bei įvairaus brandinimo parmidžaną, patiekalus paįvairina burata, buivolių mocarela, rikota, maskarponės sūriu“, – teigia I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Makaronai su kiaulienos pažande

Reikės:

  • 130 g ilgų makaronų;
  • 100 g guanciale (vytintos kiaulienos pažandės);
  • 2 v. š. baklažanų ir pomidorų užtepėlės;
  • saujos šviežio baziliko;
  • saujos tarkuoto parmidžano.

Gaminimas. Išvirkite ir nusunkite makaronus. Pakepinkite kiaulienos pažandę, kol ši apskrus. Įdėkite bazilikus, užtepėlę ir išvirtus makaronus. Viską dar kelias minutes maišydami pakepkite ir patiekite ant stalo. Nepamirškite gausiai apibarstyti tarkuotu parmidžanu ir papuošti baziliko lapais.

Makaronai su naminiu pomidorų padažu

Reikės:

  • 130 g ilgų makaronų;
  • 5 vnt. didesnių labai gerai prinokusių pomidorų;
  • 3 vnt. skiltelių česnako;
  • 1 v. š. aliejaus kepimui;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • saujos šviežio baziliko;
  • saujos tarkuoto parmidžano.

Gaminimas. Supjaustykite česnako skilteles ir meskite į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite apie 2 minutes, kol česnakas gražiai pagels. Į puodą suberkite susmulkintus pomidorus ir virkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kol pomidorai tampa vientisa mase, kitame puode išvirkite makaronus al dente.

Išvirtus pomidorus perkelkite į didesnį puodą, sudėkite susmulkintus bazilikus ir išvirtus makaronus. Viską gerai sumaišykite ir pakaitinkite dar apie minutę, kol makaronai tobulai išvirs. Baigiant gaminti į patiekalą įberkite saują tarkuoto parmidžano.

Kiti straipsniai

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Laisvalaikis

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
„Olialia“ atgimsta: fenomenu tapęs reiškinys iš naujo sužibės  „Protingų blondinių imperijoje“
Įdomu

„Olialia“ atgimsta: fenomenu tapęs reiškinys iš naujo sužibės „Protingų blondinių imperijoje“

2025-06-16
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Plaukimo baidarėmis sezono pradžia: entuziastų daug, tačiau saugumo taisyklių dar reikia pasimokyti
Laisvalaikis

Plaukimo baidarėmis sezono pradžia: entuziastų daug, tačiau saugumo taisyklių dar reikia pasimokyti

2025-06-12
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Per Lietuvą ritasi „Čiurlionio dainų banga“: 9 miestuose R. Zubovas kviečia į čiurlionišką dainų šventę
Kultūra

Per Lietuvą ritasi „Čiurlionio dainų banga“: 9 miestuose R. Zubovas kviečia į čiurlionišką dainų šventę

2025-06-06
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nuo konkės iki laivo – naujas įdomus maršrutas dviračiais Vilniuje
Įdomu

Nuo konkės iki laivo – naujas įdomus maršrutas dviračiais Vilniuje

2025-06-03

Rekomenduojame

Galaxy S25 Edge

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17
Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

2024-09-12
Kopa: Antroji dalis

„Kopa“ režisierius Denis Villeneuve’as sako, kad trečioji dalis oficialiai „rengiama“

2024-09-10
Katarsis

„Katarsis“ pristato mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

2024-05-24
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22
Sausio mėnesį laukia nemažai reidų (datos)

Policija jau pradėjo blaivumo ir saugaus vairavimo patikras

2025-06-21
Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

Kodėl 10 metų automobilis – „saldžiausias“ pasirinkimas?

2025-06-21
Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis

Aš esu šaulys: žymūs Lietuvos žmonės dalijasi savo istorijomis

2025-06-20
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos
Laisvalaikis

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22

Lankoma

Galaxy S25 Edge
Pasaulis

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti