Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Duetas karštai dienai – lašišą derinkite su vaisiais

Paulius Liškauskas
2020-05-29
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Oro temperatūrai kaistant, norisi lengvesnio maisto, todėl kaštą dieną žuvis yra puikus pasirinkimas. O kad patiekalas būtų dar gaivesnis – žuvį, pavyzdžiui, lašišą, galima derinti ne tik su įvairiomis šviežiomis ar grilintomis daržovėmis, bet ir vaisiais. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairios rūšies žuvį bei jūros gėrybes pirkėjai gausiai perka ir vasarą.

„Nors žuvis populiari visais sezonais, pirkėjai ja itin domisi vasarą. Pastebime, kad lietuviai vis dažniau eksperimentuoja virtuvėje, žuvį bei jūros gėrybes ruošia ir ant grilio. Todėl esame paruošę ne tik gausų šviežios žuvies ant ledo, bet ir specialiai grilinimui paruoštos žuvies asortimentą: pradedant įmantriai marinuotu karpiu, lašiša ir baigiant kepimui ant žarijų skirtomis krevetėmis“, – teigia V. Budrienė.

Vaisiai – netikėtas priedas prie žuvies

Kiti straipsniai

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad ieškantys įmantresnių skonių ar dar neatrastų patiekalų su žuvimi turėtų pamėginti ją derinti su vaisiais.

„Žuvis, pavyzdžiui, lašiša, – gana universalus produktas, kurį galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais. Lašiša puikiai dera tiek su aštriais čili pipirais ar japoniška miso pasta, tiek patiekta su tradicinėmis agurkų ir pomidorų salotomis, bulvėmis, ryžiais kuskusu ar labiau netikėtomis bolivinės balandos kruopomis. Visgi, prie s žuvies puikiai dera ir vaisiai: citrusai, obuoliai, mangai ar ananasai“, – teigia V. Juodkazienė.

Pasak jos, saldūs ar rūgštūs priedai suteikia žuvies patiekalams unikalumo. Jeigu nenaudojate šviežių vaisių, saldumo pridėti gali įvairiausi ruduoju cukrumi pagardinti marinatai, apelsinų sultys ar klevų sirupas, o rūgštumo – įvairių rūšių actas. Visgi, jeigu lašišą pasirinkote gaminti su vaisiais, juos prie žuvies patiekti galima labai įvairiai – iš jų gaminti salotas, salsas, netgi kepti ant grilio.

Gaminkite salotas, padažus, kepkite ant grilio

Garnyrą ar padažą, kuris tiks prie lašišos, labai nesudėtinga pasigaminti. Vaisiai, žinoma, puikiai tinka įvairiausioms salotoms. Visgi, derinant žuvį ir vaisius galima paeksperimentuoti. Pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai, tokie kaip citrinos ar žaliosios citrinos, dažniausiai naudojamos padažams. Jeigu norite ryškesnio patiekalo skonio, padažą galite pasigaminti iš grietinėlės ir citrinos. O jeigu mėgstate azijietiškus skonius, padažui naudoti galite augalinį kokosų gėrimą.

„Padažą su kokosų augaliniu gėrimu galima pasigaminti labai paprastai. Tereikės kokosų gėrimo, žaliosios citrinos, poros šaukštų pomidorų padažo, smulkiai supjaustyto svogūno, česnako, raudonėlio bei čili pipiro. Čili pipirus, svogūną ir česnaką reikėtų pakepinti keptuvėje, tuomet supilti kokosų gėrimą, pomidorų padažą, išspausti citrinos sulčių, suberti raudonėlius, viską pagardinti druska bei pipirais ir patroškinti, kol sutirštės. Galiausiai į gautą padažą galima dėti žuvį ir ją kepti orkaitėje arba padažą paprasčiausiai užpilti ant jau paruoštos žuvies“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Ananasas, anot jos, prie žuvies labiausiai tinka keptas grilyje. Mat šitaip paruoštas jis įgauna nepaprasto skonio.

„Ananasai puikiai tinka kepsninėms. Rekomenduojama juos supjaustyti trikampiais ir palikti žieveles. Taip pat įtrinti ruduoju cukrumi, žaliosios citrinos sultimis ar raudonųjų paprikų milteliais – po kelias minutes ant grotelių kepinami vaisiai netruks paskleisti aromatą, o cukrus ims karamelizuotis“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi dar keliais garnyrais puikiai tiksiančiais prie lašišos.

Kuskuso salotos su feta ir persikais

Jums reikės:

250 g kuskuso
250 ml vandens
1⁄2 a. š. druskos
1⁄4 a. š. maltų įvairiaspalvių pipirų
1 citrinos sulčių ir jos tarkuotos žievelės
400 g persikų
2 v. š. smulkintų petražolių lapelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
150 g fetos sūrio

Gaminame:

Į verdantį vandenį suberkite druską ir juo užpilkite kuskusą. Uždenkite ir palikite pastovėti 5–7 minutes, kad kuskusas išbrinktų bei sugertų skystį. Apibarstykite pipirais ir palikite atvėsti. Persikus supjaustykite skiltelėmis, o fetą kubeliais. Atvėsusį kuskusą apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, suberkite petražolių lapelius ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite, tada sudėkite persikų skilteles ir fetą. Patiekite iš karto.

Apelsinų salotos su riešutais

Jums reikės:

150 g šviežių špinatų

50 g tarkuoto kietojo sūrio

2 apelsinų

30 g graikinių riešutų

4 v. š. alyvuogių aliejaus

1 v. š. citrinų sulčių

1 v. š. medaus

Gaminame:

Paruoškite padažą: į dubenėlį supilkite medų, alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Graikinius riešutus pasmulkinkite prispausdami peilio geležte. Į salotų indą sudėkite špinatus, apelsinus, riešutus bei sūrį, viską apliekite padažu, išmaišykite ir skanaukite.

Keptos slyvos

Jums reikės:

Slyvų
Mėgstamo aliejaus
Druskos
Pipirų
Čili prieskonių

Gaminame:

Pirmiausia iki vidutinės ugnies įkaitinkite kepsninę. Tuomet groteles švelniai patepkite aliejumi. Nuplaukite slyvas, jas pepjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus. Prieš dedant slyvas ant grilio jas šiek tiek patepkite aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir vartydami pakepkite apie 5 minutes.

Kiti straipsniai

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Receptai

Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių

2025-08-08
Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai
Receptai

Konservuoti pomidorai per 10 minučių – šitaip paruošti jie bus suvalgyti dar neatėjus žiemai

2025-08-06
Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas
Receptai

Ir vėl lyja? Mėgautis grilio patiekalais galima ir be grilio – keli naudingi patarimai ir superinis A. Šimulyno receptas

2025-07-29
Česnakinis sviestas – išbandykite receptus, kurie renka milijonus patiktukų internete
Receptai

Česnakinis sviestas – išbandykite receptus, kurie renka milijonus patiktukų internete

2025-07-28
Kepti ledai – nauji skonio potyriai ir nesudėtingas receptas
Receptai

Kepti ledai – nauji skonio potyriai ir nesudėtingas receptas

2025-07-26

Rekomenduojame

Xiaomi 15T Pro

„Xiaomi 15T Pro“ pastebėtas FCC duomenų bazėje

2025-07-11
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
iPhone 17

„iPhone 17“ išleidimo data – kada tikėtis naujų Apple iPhone modelių

2025-08-05
Kaip išsirinkti televizorių? Technologijų ekspertas įvardijo 5 pagrindinius žingsnius

Kaip išsirinkti televizorių? Technologijų ekspertas įvardijo 5 pagrindinius žingsnius

2025-08-26
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Kauno „Oktoberfeste“ – išskirtinis dėmesys ne tik bavariškoms tradicijoms

Kauno „Oktoberfeste“ – išskirtinis dėmesys ne tik bavariškoms tradicijoms

2025-09-18
Lietuviai automobiliu jau pasiekia atokiausias Europos vietas – ką pravartu žinoti vairuojant užsienyje?

Lietuviai automobiliu jau pasiekia atokiausias Europos vietas – ką pravartu žinoti vairuojant užsienyje?

2025-09-18
Baltijos šalių mėgėjų teatrų festivalyje atgis M. K. Čiurlionio kūryba

Baltijos šalių mėgėjų teatrų festivalyje atgis M. K. Čiurlionio kūryba

2025-09-16
Panemunės baseino statybvietėje atlikta 70 procentų darbų

Panemunės baseino statybvietėje atlikta 70 procentų darbų

2025-09-16
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Kauno „Oktoberfeste“ – išskirtinis dėmesys ne tik bavariškoms tradicijoms
Kaunas

Kauno „Oktoberfeste“ – išskirtinis dėmesys ne tik bavariškoms tradicijoms

2025-09-18

Lankoma

Xiaomi 15T Pro
Technologijos

„Xiaomi 15T Pro“ pastebėtas FCC duomenų bazėje

2025-07-11

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti