Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Gardūs kūčiukų panaudojimo būdai: kepkite pyragą, gaminkite tinginį

Paulius Liškauskas
2020-10-17
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Prieš kiekvienas didžiąsias šventes rūpinamės, kad gardaus maisto užtektų visiems artimiesiems. Tačiau joms praūžus, neretai dauguma patiekalų lieka nesuvalgyti, tarp jų ir kūčiukai. Kad ilgainiui jie nesukietėtų ir nesudžiūtų, verta kūčiukus pernaudoti gaminant desertus, ypač, artėjant Naujųjų metų šventei. Vaida Budrienė, Iki“ atstovė, sako, kad net ir pasibaigus Kūčioms ir Kalėdoms, kūčiukų ir įvairių konditerijos gaminių populiarumas neblėsta.

„Pasibaigus didžiosioms metų šventėms – Kūčioms ir Kalėdoms – stebime, kad tam tikrų prekių kategorijų populiarumas, išaugęs artėjant šventėms, ir toliau nemažėja. Pavyzdžiui, kūčiukus, kurių pardavimai neabejotinai išauga gruodžio pirmoje pusėje, yra perkami ir tarpušvenčiu. Žinoma, artėjant Naujųjų metų nakčiai, neblėsta pirkėjų susidomėjimas ir įvairiausiais konditerijos gaminiais: šokoladiniais, karameliniais ir žiemiškus skonius primenančiais desertais su vaisiais“, – teigia V. Budrienė.

 

Kiti straipsniai

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18

Kaip pernaudoti likusius kūčiukus?

 

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad jau tapo įprasta, jog po švenčių užsilieka įvairiausių maisto produktų, tarp jų – ir kūčiukų. Nors laikui bėgant jie sudžiūsta, tampa kieti ir sunkiai įkandami, nereikėtų skubėti jų išmesti. Kūčiukai gali tapti puikiu ingredientu desertams – pyragui ar gardžiam tinginiui.

„Jei kūčiukai jau sukietėjo, suberkite juos į virintą vandenį, palaikykite 15 minučių ir jie pakeis savo tekstūrą, išbrinks ir suminkštės. Tuomet dėkite kūčiukus į kepinių tešlą arba pakeiskite jais sausainius – taip pasigaminsite unikalų desertą, kuris neabejotinai nepaliks abejingų“, – pasakoja V. Juodkazienė ir dalijasi dviem receptais, kaip išradingai panaudoti iš po švenčių likusius kūčiukus.

 

Kūčiukų tinginys su spanguolėmis ir mėlynėmis

 

Tinginys – daugelio labai mėgstamas desertas, kurį ypač lengva paruošti. V. Juodkazienė sako, kad jei į įprastą tinginio receptą įmaišysime kūčiukų ir šaldytų uogų – jį paversime burnoje tirpstančiu desertu.

Šiam desertui reikės:

·        400 g kūčiukų

·        200 g spanguolių

·        200 g mėlynių

·        350 g saldinto kondensuoto pieno

·        150 g sviesto

·        3 v. š kakavos

·        50 g juodojo šokolado

Kūčiukus susmulkinkite ir sutrinkite iki vientisos masės. Sviestą ištirpdykite puode, suberkite laužytą juodąjį šokoladą, supilkite kondensuotą pieną, įberkite kakavos. Viską išmaišykite. Palaukite, kol mišinys atvės. Į sutrupintus kūčiukus supilkite kakavos masę. Suberkite džiovintas arba šaldytas spanguoles ir mėlynes. Tešlą gerai sumaišykite rankomis. Ant maistinės plėvelės suformuokite pailgą formą ir įdėkite ją į šaldytuvą per naktį arba kelioms valandoms, kad tinginys sustingtų.

 

Kūčiukų ir riešutų pyragas

 

Dar vienas ypač skanus desertas su kūčiukais, kurį galima itin lengvai paruošti namuose– kūčiukų ir riešutų pyragas. Kaip teigia „Iki“ atstovė, riešutai ir kūčiukai šiam desertui suteiks iš ties žiemiškų skonių.

Šiam desertui reikės:

·        350 g kūčiukų

·        200 g varškės

·        200 g mėgstamų riešutų

·        200 g miltų

·        150 g sviesto

·        50 g cukraus

·        2 kiaušinių

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kūčiukus ir riešutus sutrinkite iki vientisos masės. Į didelį dubenį suberkite miltus, varškę, ištirpdytą sviestą, cukrų, įmuškite kiaušinius. Kūčiukus ir riešutus suberkite į miltus. Tešlą gerai sutrinkite rankomis, kad visi ingredientai susijungtų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ten perkelkite suformuotą tešlą. Kepkite 1 valandą, kol pyragas įgaus auksinę spalvą ir mėgaukitės!

Kiti straipsniai

Laisvalaikis

Trys originalūs receptai „Eurovizijos“ vakarėliui su spalvingosiomis paprikomis

2025-05-13
Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?
Laisvalaikis

Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?

2025-05-12
Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų
Receptai

Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų

2025-05-06
Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių
Receptai

Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

2025-04-25
Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Laisvalaikis

Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius

2025-04-24
Daugiau

Rekomenduojame

Motinos dienos proga Nijolė Tallat-Kelpšaitė sukūrė dainą

Motinos dienos proga Nijolė Tallat-Kelpšaitė sukūrė dainą

2025-05-01
Galaxy S25 Edge

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17
Katarsis

„Katarsis“ pristato mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

2024-05-24
Šventiškiems Motinos dienos pietums: nei lašišos, nei krevečių dar taip nevalgėte

Šventiškiems Motinos dienos pietums: nei lašišos, nei krevečių dar taip nevalgėte

2025-05-02
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Mokslininkės patarimai rožiniam savaitgaliui – kaip tinkamai paruošti šaltibarščius?

Mokslininkės patarimai rožiniam savaitgaliui – kaip tinkamai paruošti šaltibarščius?

2025-05-31
Sulankstoma antena kareivio kuprinėje: lietuvių sukurtas sprendimas jau naudojamas fronte

Sulankstoma antena kareivio kuprinėje: lietuvių sukurtas sprendimas jau naudojamas fronte

2025-05-31
Panevėžyje augantis kultūros stebuklas – „Stasys Museum“ švenčia pirmąjį gimtadienį

Panevėžyje augantis kultūros stebuklas – „Stasys Museum“ švenčia pirmąjį gimtadienį

2025-05-30
Solidesnis ketvirtas kėlinys „Žalgiriui“ leido pusfinalyje startuoti pergale

„Žalgiri“ pusfinalyje startavo pergale prieš Jonavos „CBet“

2025-05-30
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Mokslininkės patarimai rožiniam savaitgaliui – kaip tinkamai paruošti šaltibarščius?
Laisvalaikis

Mokslininkės patarimai rožiniam savaitgaliui – kaip tinkamai paruošti šaltibarščius?

2025-05-31

Lankoma

Galaxy S25 Edge
Pasaulis

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti