Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Agnė Kulitaitė dalijasi lengvu pavasariniu receptu – paragavę vieną kartą, nebenorėsite sustoti

Paulius Liškauskas
2025-03-05
Gyvenimas, Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Gyvenimas
Dalintis FacebookDalintis X

Niekam ne paslaptis – nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė pavalgyti mėgsta ir savo virtuvėje mielai išbando įvairius receptus. Kartais kulinariniai šedevrai gimsta laikantis įmantrių receptų, bet dažnai puikų rezultatą pasiekti galima ir be didelių pastangų. Prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė prasidedant pavasariui dalijasi paprasta, bet tobulai improvizacijoms pasiduodančia daržovių apkepo idėja. Patiekalui puikiai tiks tai, ką turite po ranka, todėl ši idėja bus tikras išsigelbėjimas tiems, kurie ištikimi šiuolaikiniam gyvenimo būdui – nenori švaistyti nei maisto, nei pinigų.

 

Kurias daržoves dėti į šaldytuvą, o kurias – į spintelę?

Kiti straipsniai

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

Britiškas sūris, užkariavęs lietuvių virtuves: 2 paprasti receptai su čederiu

2025-11-04
Berniukai vis dar spaudžiami savo vertę įrodyti jėga, o mergaitės – nuolankumu

Berniukai vis dar spaudžiami savo vertę įrodyti jėga, o mergaitės – nuolankumu

2025-11-04

 

Kad jau prasideda pavasaris, rodo ne tik gerėjančios orų prognozės, bet ir pirkėjų apsipirkimo įpročiai. Pasirodžius naujam pavasario derliui, daugelis skuba pasimėgauti traškiomis morkomis, spalvingais ridikėliais ar pirmaisiais sunokusiais lietuviškais pomidorais, pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

 

„Pavasarėjant gyventojai dar aktyviau ieško sveikatai palankaus maisto, šviežių daržovių, kurios po žiemos suteiktų trūkstamos energijos ir vitaminų. Šiuolaikinės galimybės dabar leidžia dar nuo sausio pabaigos pirkėjams atvežti lietuviškų pomidorų, svogūnų laiškų, o Lietuvoje augintų trumpavaisių agurkų, salotų pasiūlyti žiemą. Kol laukiame dar daugiau lietuviškų gėrybių, pirkėjų poreikius išpildyti leidžia šviežio derliaus daržovės iš pietinių šalių, kur dėl šiltesnio klimato ir palankesnių gamtinių sąlygų jos užauga anksčiau ir greičiau nei pas mus. Matome, kas jos labai lauktos po prailgusios žiemos – lentynose neužsibūna nei tokia pavasario klasika kaip švieži kopūstai, bulvės, nei įdomesni variantai, pavyzdžiui, iš naujo atrandamos kaliaropės“, – sako G. Kitovė.

 

Tinklo atstovė primena, kad renkantis šviežio derliaus gėrybes, verta iš karto apgalvoti ir patiekalus su jomis. Taip bus galima pasimėgauti maksimaliu traškumu ir gaiva. O jeigu nesiruošiate gaminti iškart, derėti prisiminti esminius patarimus, kaip daržovių šviežumą išlaikyti ilgiau ir taip sutaupyti sumažinant išmetamo maisto kiekį.

 

Kartais lengva pamiršti, kad skirtingoms daržovėms reikia skirtingų sąlygų, sako „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė. Pavyzdžiui, pomidorus dėti į šaldytuvą rekomenduojama tik tuomet, kai perpjovus lieka nepanaudota jo dalis, arba norite sustabdyti nokimo procesą.

 

„Tuo tarpu trumpavaisiai agurkai, salotos, morkos, ridikėliai, žiediniai kopūstai, brokoliai šaldytuve ilgiau išlaikys traškumą. Bulvėms, svogūnams, česnakams reikia tamsios ir vėsios vietos, tačiau ne šaldytuvo – geriausiai tam tiks rūsys ar tamsus sandėliukas. O kad ilgiau pasimėgautumėte žalumynais, juos pamerkite į stiklinę vandens ar apvyniokite sudrėkintu rankšluosčiu“, – pataria J. Sabaitienė.

Agnė Kulitaitė

Daržovių gausai išnaudoti – prie bet kokio skonio pritaikomas apkepas

 

Nutiko taip, kad namuose visgi užsiliko nesuvartotų daržovių? A. Kulitaitė įsitikinusi, kad maistas – ne tik būtinybė, bet ir menas bei būdas parodyti meilę. Sau, kitiems ir net tiems produktams, kurie jau galvoja apie pensiją.

 

„Ir čia į sceną įžengia daržovių apkepas – paprastas, bet tobulai improvizacinis patiekalas, kuris ne tik išgelbės jūsų šaldytuvo gyventojus, bet ir taps šiltu apkabinimu iš orkaitės. Tai receptas, dėl kurio nereikia sukti galvos: jį galima valgyti karštą, šiltą arba visiškai atvėsusį. Jis tinka pusryčiams, pietums, vakarienei – nes kodėl gi ne? Be to, ir kainuoja tiek, kiek fantazija leidžia. Nes paslaptis paprasta: čia telpa viskas, ką turit po ranka“, – sako A. Kulitaitė.

 

Nuomonės formuotoja pasakoja, kad šis receptas jos gyvenime atsirado, nes ji tiesiog nemėgsta maisto švaistymo.

 

„Jei matau, kad daržovės jau žvelgia į mane su nebyliu pagalbos šauksmu, jos keliauja į sriubą arba šį apkepą – paskutinę vakarienę, kuri iš tiesų būna puiki. O jei dar mėgstate daržoves taip, kaip aš, šis receptas taps jūsų virtuvės klasika. Ir čia tas patiekalas, kurio paragavę vieną kartą, nebenorėsit sustoti. Bet, kaip ir visur gyvenime, yra viena svarbi taisyklė: nepamirškit pagrindinio ingrediento – meilės“, – sako A. Kulitaitė.

 

Ko reikia skaniam ir paprastai paruošiamam apkepui? Jokių griežtų taisyklių – improvizuokit su daržovėmis, priedais, prieskoniais, siūlo A. Kulitaitė. Apkeptas puikiai dera su šviežiomis žolelėmis, o jei norisi dar daugiau kreminio švelnumo – su grietine arba graikišku jogurtu. Šįkart ji naudojo:

  • Daržoves: 2 cukinijas, kelias šviežias morkas, 1 raudonąją papriką, šiek tiek vyšninių pomidorų, vieną svogūną, kelias česnako skilteles.
  • Baltymus: 5–6 kiaušinius, kelis šaukštus grūdėtos varškės, 50 g tarkuoto sūrio.
  • Mėsą (jei norisi): karštai rūkytą kiaulienos kumpį, tačiau tiks bet kokia mėsa arba nieko, jei norit vegetariškai.
  • Prieskonius ir šviežias žoleles: druską, pipirus, petražoles, laiškinius svogūnus.

Gaminame:

  1. Paruošiame ingredientus – sutarkuojam, supjaustom, susmulkinam.
  2. Paruošiame kepimo formą – išklojame kepimo popieriumi, nes gyvenime reikia palengvinti sau darbą, kur tik įmanoma.
  3. Dedame viską į formą – daržoves, kumpį, varškę.
  4. Magijos momentas – įmušame kiaušinius, pagardiname druska, pipirais ir viską išmaišome taip, kad visi ingredientai susidraugautų tarpusavyje.
  5. Finalinis potėpis – apibarstome sūriu ir dedame į iki 180 °C įkaitusią orkaitę (viršutinis ir apatinis kaitinimas). Kepame 30–40 min. Jei dar viduje skystoka – sukaupiame dar 5 min. kantrybės.
  6. Skanaus! Valgome tiesiai ištrauktą iš orkaitės arba leidžiam apkepui „susigulėti“.

Kiti straipsniai

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais
Laisvalaikis

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31
Rudens sezonas: ką verta žinoti apie grožio rutiną ir makiažo tendencijas
Grožis

Rudens sezonas: ką verta žinoti apie grožio rutiną ir makiažo tendencijas

2025-10-31
Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas
Grožis

Agnė Kuzmickaitė sukūrė aprangą besirūpinantiems senjorais: orumo ir pokyčio ženklas

2025-10-28
Kaip ir kasmet: vos prasidėjo šildymo sezonas – gaisrų vėl padaugėjo
Aktualijos

Kaip ir kasmet: vos prasidėjo šildymo sezonas – gaisrų vėl padaugėjo

2025-10-20
7 finansiniai asmenybės tipai: ar žinote, kuris esate jūs?
Apžvalgos

Lietuviai atsakė, ką darytų netikėtai gavę 1000 eurų

2025-10-17
Maistas
Gyvenimas

Lietuviai netaupo ir išmeta tonas maisto: ką galime padaryti?

2025-10-17
Rudens fenomenas sporto salėse: meilė trunka tris savaites
Gyvenimas

Rudens fenomenas sporto salėse: meilė trunka tris savaites

2025-10-15
Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas
Laisvalaikis

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Miego svarba: penktadalis sunkių eismo įvykių – dėl mieguistumo ir nekokybiško poilsio
Gyvenimas

Miego svarba: penktadalis sunkių eismo įvykių – dėl mieguistumo ir nekokybiško poilsio

2025-10-13

Rekomenduojame

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29
K-POP demonų medžiotojos

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25
Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

2025-10-09
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija

2025-11-07

Lietuva pagal pagal naudotų automobilių duomenų klastojimą Europos sąrašo gale

2025-11-07
Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

2025-11-06
VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

2025-11-06
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija
Aplinka

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija

2025-11-07

Lankoma

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?
Įdomu

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti