Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Agurkais kvepiančios stintos: patarimai, kaip jas ruošti, kad būtų traškios

Paulius Liškauskas
2020-05-21
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Stintų sezonas įsibėgėjo ir šios agurkais kvepiančios žuvies jau galima rasti ir parduotuvių lentynose. Stintos yra tikras žiemos laikotarpio delikatesas, kuris Lietuvoje skanaujamas iki pat ankstyvo pavasario.

Tai, kad lietuviai itin laukia ir mėgsta šią žuvį, patvirtina ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ji sako, kad šviežių stintų įsigyti galima tik ribotą laiką, todėl pirkėjai jas vertina dar labiau.

„Stengiamės pirkėjams pasiūlyti kuo įvairesnį ir sezoniškesnį asortimentą, todėl nuo šios savaitės visose didžiosiose parduotuvėse, kuriose yra žuvies ant ledo vitrina, jie galės rasti ir šviežių stintų. Stintos lietuviams yra tikrų tikriausias delikatesas, todėl nenuostabu, kad vos pasirodžiusios lentynose – jos yra tiesiog išgraibstomos. Pusė kilogramo šios žuvies kainuos 4,99 Eur, o stintų rasti ledo vitrinose bus galima ribotą laiką – nuo 2 iki 3 savaičių “, – sako V. Budrienė.

Kiti straipsniai

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31
Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14

Kaip paruošti stintas, kad būtų traškios?

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad paruošti stintas yra labai nesudėtinga. Šią žuvį tereikia pagardinti druska, pipirais ir kepti aliejuje tol, kol įgaus auksinį atspalvį.

„Tokiu būdu paruoštos stintos atsiskleis natūraliausią savo skonį. Žinoma, jas galima kepti svieste ir prieš tai apvoliojus džiūvėsėliuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Arba – skrudinti aliejuje apvoliotas tešloje, tiesa, toks stintų patiekalas jau bus kiek riebesnis“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Pasak jos, stintų kepimui geriausia rinktis saulėgrąžų, rapsų ar sezamų aliejų – šios jų rūšys nesvyla net ir gaminant labai aukštoje temperatūroje.

„Jeigu norite, kad stintos taptų ypač traškios, pavoliokite jas miltuose, sumaišytuose su krakmolu. Krakmolas sugeria drėgmę, todėl jis stintas pavers itin traškiomis, suteiks gražų auksinį atspalvį. Beje, ryškesnį skonį ši žuvis įgaus, jei į miltų bei krakmolo mišinį įmaišysite ne tik druskos ir pipirų, bet ir česnakų, svogūnų miltelių, rūkytos paprikos“, – pataria „Iki“ atstovė.

Išbandykite su padažais

Nors stintos dažniausiai yra patiekiamos paprasčiausiai apšlakstytos citrinos sultimis, tačiau prie jų dera ir įvairūs naminiai padažai.

„Prie šio patiekalo ypač tinka tartaro padažas. Jis gaminamas labai paprastai. Tereikia indelyje sumaišyti majonezą, smulkintus marinuotus agurkėlius, kaparėlius, įvairiausias smulkintas šviežias žoleles, pavyzdžiui, krapus ar petražoles. Viską pagardinti citrinos sultimis, druska, pipirais ir išmaišyti. Jeigu norite netikėtesnio varianto – galite pasigaminti aštraus padažo su actu, kuris itin mėgstamas Azijoje. Tereikia indelyje sumaišyti su arbatinius šaukštelius acto, vieną smulkintą česnako skiltelę, įdėti kelis šaukštus mėgstamo aštraus padažo ir viską išmaišyti“, – sako V. Juodkazienė ir dalijasi ypatingai traškių stintų receptu.

Traškios keptos stintos

Jums reikės:

½ kilogramo šviežių stintų

2 puodelių rapsų aliejaus

¼ puodelio miltų

½ šaukšto krakmolo

¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių

¼ arbatinio šaukštelio paprikos

druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminame:

Į didelę keptuvę supilkite aliejų ir palaukite, kol šis įkais (apie 5–6 min.). Į plastikinį maišelį su užsegimu suberkite miltus, krakmolą, česnako, taip pat svogūnų miltelius, papriką, druską ir pipirus, uždarykite maišelį ir papurtykite, kad visi ingredientai susimaišytų. Stintas nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, tuomet sudėkite į maišelį, užsekite ir papurtykite. Kai žuvis tolygiai pasidengs prieskonių, krakmolo ir miltų mišiniu, išberkite ją į lėkštę, pašalinkite miltų perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Nuolat vartydami, kepkite 3–5 minutes. Kai stintos įgaus auksinę spalvą, jas nusausinkite virtuviniu popieriumi ir patiekite su mėgstamu padažu.

Kiti straipsniai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam
Receptai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01
Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17
Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą
Laisvalaikis

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11

Rekomenduojame

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29
K-POP demonų medžiotojos

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

Šių metų superdaržovė salieras – kaip skaniai jį paruošti?

2025-01-22
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Apleisti nameliai Lietuvoje atgimsta keliautojams

Apleisti nameliai Lietuvoje atgimsta keliautojams

2025-11-08
Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija

Ant Vilniaus kolegijos sienos atgimė Algirdo Petrulio šilkografija

2025-11-07
Verslininkė L. Rimgailė įvardijo triukus, kurie padeda į sūnaus mitybą įtraukti daugiau daržovių

Verslininkė L. Rimgailė įvardijo triukus, kurie padeda į sūnaus mitybą įtraukti daugiau daržovių

2025-11-07

Lietuva pagal pagal naudotų automobilių duomenų klastojimą Europos sąrašo gale

2025-11-07
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Apleisti nameliai Lietuvoje atgimsta keliautojams
Lietuva

Apleisti nameliai Lietuvoje atgimsta keliautojams

2025-11-08

Lankoma

K-POP demonų medžiotojos
Kinas

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti