Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Jūros ešerys – greitai, lengvai ir paprastai

Paulius Liškauskas
2020-06-09
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Norint pasigaminti maistingą ir skanų žuvies patiekalą daug fantazijos nereikia. Neveltui sakoma, kad klasika – nesensta. Prie įvairios rūšies žuvies, pavyzdžiui, jūrinio ešerio, priderinę klasikinius prieskonius ir ingredientus pro šalį niekada neprašausite. Be to, vadovaudamiesi keliais patarimais, jūrinį ešerį pasigaminsite dar ir labai greitai – vos per 4 minutes. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jūriniai ešeriai lietuviams ne naujiena ir šios rūšies žuvis į pirkėjų krepšelius pakliūva ir kasdieniam racionui paįvairinti.

 

Nepersistenkite su ingredientų gausa

 

Kiti straipsniai

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

2025-07-01
Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22

„Į kasdienį pirkėjų krepšelį dažniausiai patenka tradicinės rūšies žuvis, tačiau matome, kad pirkėjų skonis palaipsniui keičiasi: lietuviai vis dažniau ieško naujų skonių, eksperimentuoja su receptais. O ypač atėjus šaltajam sezonui, kai daugiau laiko praleidžiame namuose ir norisi sušildančio, bet neapsunkiančio maisto. Pardavimų duomenys rodo, kad pirkėjai renkasi ir plekšnes, jūrinius ešerius, kitas jūros gėrybes“, – teigia specialistė.

Vilma Juodkazienė, prekybos „Iki“ atstovė, sako, kad norint pasigaminti skanų žuvies patiekalą – svarbiausia visai ne prieskoniai ar garnyras, o kepimo laikas.

„Geriausias bei vienas paprasčiausių jūrinių ešerių kepimo būdų – žuvies gabalėlius iškepti paprasčiausioje keptuvėje ant sviesto, kiekvienai pusei skiriant po 2 min., o galiausiai viską pagardinti druska bei pipirais. Šis iš pažiūros pats paprasčiausias žuvies ruošimo būdas – nepaprastai atskleidžia natūralų jūrinio ešerio skonį“, – teigia specialistė.

Žinoma, šitaip paprastai paruoštą jūrinį ešerį galima praturtinti įvairiausiais padažais ar priedais – pesto ar alyvuogių padažu, įvairiausiomis salsomis. Pavyzdžiui, pagamintomis iš smulkiai supjaustytų pomidorų bei alyvuogių, šviežio baziliko, alyvuogių aliejaus, žaliųjų citrinų sulčių, druskos bei pipirų.

Jeigu norite ryškesnio skonio – salsą galite pasigaminti iš alyvuogių bei vynuogių. Smulkiai supjaustytas vynuoges sumaišykite su susmulkintomis alyvuogėmis, svogūnais, alyvuogių aliejumi, šlakeliu raudonojo vyno acto, druska bei pipirais.

 

Netradicinių patiekalų mėgėjams – skirtingų šalių virtuvių įkvėpti skoniai

 

Keptuvėje paprastai iškeptus jūrinio ešerio gabalėlius panaudoti galima ir gaminant meksikiečių virtuvės įkvėptus takus. Derinkite žuvį su tarkuotais, žaliosios citrinos sultimis pagardintais raudonaisiais kopūstais, čili pipirais, čederio sūriu ir šaukštu grietinės arba natūralaus jogurto.

Salotos su jūrinio ešerio gabalėliais taip pat gali tapti puikiais pietumis ar vakariene. Jas pasigaminti galima pridedant Meksiką primenančių skonių: kukurūzų, pupelių, kalendros, čili pipirų, žaliųjų citrinų sulčių. Žinoma, nepamiršti ir mėgstamų žalumynų, avokado, smulkintų raudonųjų svogūnų, pomidorų.

Dar vienos ne tik skanios, bet ir sveikos Artimųjų Rytų įkvėptos salotos, puikiai tiksiančios prie jūros ešerio, – bolivinių balandų salotos su paprika ir agurkais. Joms pasigaminti reikės pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas išvirtų bolivinių balandų, smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno, agurko, paprikos bei smulkintų petražolių, mėtų. Visus šiuos ingredientus reikėtų sumaišyti dubenyje, pagardinti pipirais, druska, citrinos sultimis bei kokybišku aliejumi, o ant viršaus patiekti svieste keptus jūrinio ešerio gabalėlius.

Žymos: Jūros ešerysReceptai

Kiti straipsniai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Receptai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Laisvalaikis

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Receptai

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23

Rekomenduojame

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

2024-09-12
Samsung Galaxy Z Flip 7

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27
Galaxy S25 Edge

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17
Katarsis

„Katarsis“ pristato mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

2024-05-24
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

2025-07-12
Futbolas

A lygos turo anonsas: šiauliečiai sieks revanšo Vilniuje

2025-07-11
Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

2025-07-11
Metų proveržis lieka „Neptūne”

Metų proveržis lieka „Neptūne”

2025-07-11
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai
Receptai

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai

2025-07-12

Lankoma

Samsung Galaxy Z Flip 7
Technologijos

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti