Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pusryčiams, pietums ir vakarienei: 3 išradingi receptai iš bulvių

Paulius Liškauskas
2025-11-06
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Sunku būtų rasti lietuvio virtuvę be bulvių – ši daržovė nuo seno laikoma viena universaliausių, nes tinka tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams. Bulvės – itin sočios, įperkamos bei dera su daugybe ingredientų, o tinkamai paruoštos gali virsti visai netikėtais skonio atradimais. Vis dėlto dažnas gali pripažinti, kad kartais pritrūksta idėjų, kaip iš bulvių pagaminti ką nors įdomesnio nei įprasti bulviniai blynai ar kugelis.

Įdomu tai, kad bulvės iš tradicinės lietuviškos vakarienės lėkštės pamažu keliasi ir į pusryčių meniu. Ši tendencija atėjo iš Skandinavijos ir JAV virtuvių, kur bulvės dažnai tampa pagrindiniu ingredientu įvairiuose pusryčių patiekaluose – nuo bulvių skrebučių (angl. hash browns) ir vaflių iki orkaitėje keptų pusryčių apkepų. Tokie patiekalai pasižymi paprastumu, sotumu ir leidžia išnaudoti tai, ką turime namuose – likusias virtas bulves ar kitas daržoves.

Pasak Lukos Lesauskaitės-Remeikės, prekybos tinklo „Rimi“ vatstovės, bulvės išlieka viena populiariausių daržovių tarp įvairaus amžiaus pirkėjų, tačiau keičiasi požiūris į tai, kaip jas ruošti.

Kiti straipsniai

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01

„Bulvės – tikras virtuvės chameleonas. Jos gali tapti ir pagrindiniu patiekalu, ir garnyru, ir netgi pusryčių ingredientu. Pastaruoju metu pastebime, kad žmonės vis drąsiau eksperimentuoja: bulvės naudojamos ne tik tradiciniuose patiekaluose, bet ir užkandžiuose ar salotose, kuriose jos pakeičia kitus, brangesnius produktus“, – sako ji.

Ji priduria, kad bulvės – puikus pavyzdys to, ką galima vadinti paprastu, tačiau protingu maistu. Jos nereikalauja sudėtingų ruošimo būdų, tačiau suteikia begalę galimybių improvizacijai virtuvėje. Nesvarbu, ar tai būtų greiti pusryčiai, ar jauki šeimos vakarienė – iš bulvių galima paruošti daugybę skirtingų patiekalų, pritaikytų įvairiems skoniams ir poreikiams.

Dėl savo prieinamos kainos ir ilgo galiojimo šis produktas tampa ištikimu pagalbininku kiekvienoje virtuvėje – leidžiančiu mėgautis kokybišku, skaniu maistu neišleidžiant daug.

Kviečiame išbandyti tris unikalius ir taupius receptus iš bulvių, kurie įkvėps virtuvėje tiek pradedančiuosius, tiek patyrusius kulinarus. Pusryčiams – gardūs bulvių skrebučiai su lašiša, pietums – gaivios bulvių salotos su mocarela, o vakarienei – kroketai su bulvėmis ir žuvimi.

Bulvių skrebučiai su lašiša

Bulvių skrebučiai su lašiša, Rimi nuotr.

2 porcijoms reikės:

  • 500 g bulvių
  • 100 g sūdytos lašišos filė
  • 100 g grietinės
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

Bulves nuskuskite ir sutarkuokite, tuomet nusunkite per sietelį ar ploną virtuvinį rankšluostį. Į tarkuotas bulves įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Formuokite bulvinius blynus-skrebučius ir kepkite įkaitintame aliejuje po 2 minutes iš abiejų pusių. Lašišą supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Bulvinius blynus patiekite su lašiša ir grietine.

Bulvių ir mocarelos salotos

Bulvių ir mocarelos salotos, Rimi nuotr.

1 porcijai reikės:

  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 125 g mocarelos sūrio
  • 1 saujos salotų lapų (pavyzdžiui, gražgarsčių)
  • 60 g vytinto kumpio griežinėlių
  • 1 saujos šaldytų žirnelių
  • 1 saujos šaldytų šparaginių pupelių
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 0,5 citrinos (sultims)
  • alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite ir supjaustykite gabaliukais. Mocarelą suplėšykite į vidutinio dydžio gabaliukus. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Vytintą kumpį supjaustykite griežinėliais. Žirnelius ir pupeles trumpai apvirkite arba atitirpinkite. Į dubenį sudėkite visas salotų sudedamąsias dalis. Padažui sumaišykite garstyčias, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Užpilkite padažą ant salotų ir lengvai išmaišykite.

Kroketai su bulvėmis ir žuvimi

Bulvių ir žuvies kroketai, Asociatyvi / Unsplash nuotr.

4 porcijoms reikės:

  • 230 g bulvių
  • 240 g lydekos filė
  • 50 g „Salling“ kvietinių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 saujos džiūvėsėlių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite, sumalkite arba sugrūskite ir atvėsinkite. Žuvį atitirpinkite, nuvarvinkite ir sumalkite. Į bulvių masę sudėkite sumaltą žuvį, kiaušinį, miltus, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Rankomis formuokite apie 50–60 gramų kroketus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Giliame puode įkaitinkite aliejų ir kroketus kepkite apie 5 minutes, kol gražiai apskrus. Iškeptus kroketus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Skanaus!

Kiti straipsniai

Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17
Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą
Laisvalaikis

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Receptai

Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių

2025-08-08

Rekomenduojame

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29
K-POP demonų medžiotojos

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

2025-10-09
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Pusryčiams, pietums ir vakarienei: 3 išradingi receptai iš bulvių

2025-11-06
Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

2025-11-06
VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

2025-11-06
„Pigus“ dopaminas mūsų kasdienybėje: kaip socialiniai tinklai „apdovanoja“ smegenis?

Telefoniniams sukčiams – galas? Operatoriai blokuos dar daugiau suklastotų skambučių

2025-11-06
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Receptai

Pusryčiams, pietums ir vakarienei: 3 išradingi receptai iš bulvių

2025-11-06

Lankoma

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?
Įdomu

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti