Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Šildantys ir sotūs troškiniai rudens pietums

Paulius Liškauskas
2022-04-05
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Baigiantis vasarai keičiasi ne tik garderobas, bet ir maisto meniu. Vasariškus lengvus patiekalus rudenį keičiam šildančiais, sočiais ir kvapniais patiekalais, kur pagrindiniai ingredientai yra sezoninės gėrybės. Akcijų leidiniai jums ne tik leis patogiai susiplanuoti rudenišką savaitės meniu, bet ir apsiperkant sutaupyti. Dalinamės keliais rudeniškais troškiniais:

Pupelių ir mėsos troškinys

Gaminti troškinius itin paprasta, mat čia galima daug improvizuoti ir sunaudoti įvairiausius likučius. Šis troškinys ne išimtis.

Jums prireiks:
500 g. mėgiamo mėsos faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
½ galvutės česnako
Prieskonių: druskos, pipirų, itališko prieskonių mišinio, paprikos miltelių
Mėgiamų ankštinių pupelių: gali būti skirtingų rūšių, svarbiausia, kad viso susidarytų maždaug 2 stiklinės
Šparaginių pupelių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
Konservuotų pomidorų

Kiti straipsniai

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14
Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01

Gaminame:
Pirmiausia, pasūdytame vandenyje išverdame pupeles. Jei pasirinkote kelių skirtingų dydžių pupeles, jas virkite atskirai. Šviežios pupelės virs trumpiau, o džiovintas rekomenduojama pamerkti per naktį. Pupeles verdame tiek, kad jos neištižtų ir išlaikytų savo formą.

Keptuvėje pakepiname svogūną, česnaką, paprikos miltelius ir pasirinktą faršą.

Apkepus mėsą į keptuvę dedame šparagines pupeles ir viską apkepame kartu. Tada suberiame virtas pupeles ir konservuotus pomidorus, gardiname itališku prieskonių mišiniu.

Ant nedidelės ugnies troškiname viską apie 30 minučių. Įsitikinkite, kad netrūksta drėgmės, tokiu atveju galite įpilti šiek tiek vandens.

Moliūgo ir vištienos troškinys su porai

Jums prireiks:
Vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos, 500g.
Aliejaus kepimui
Poro
Česnako
Moliūgo
1 obuolio
Stiklinės vandens
3 šaukštų grietinėlės arba grietinės
Prieskonių: druskos, pipirų, kmynų, Provanso žolelių mišinio

Gaminame:
Porą supjaustome griežinėliais, moliūgą kubeliais, obuolį sutarkuojame. Vištieną susmulkiname kąsnio dydžio gabalėliais.

Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame porą, moliūgą ir tarkuotą obuolį, pakepiname tol, kol moliūgas pradės minkštėti ir dedame vištieną.

Šiai lengvai apkepus dedame prieskonius, česnaką, gerai išmaišome, užpilame vandeniu ir primažinę kaitrą paliekame troškintis apie 30-40 minučių.

Troškinys paruoštas kai mėsytė tampa minkšta. Pačioje pabaigoje baliname troškinį grietinėle arba grietine ir patiekiame. Garnyrui puikiausiai tinka ryžiai.

Jautienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis

Jums prireiks:
500 g. jautienos kumpio
Aliejaus kepimui
2 šaukštų sojų padažo
Paprikos miltelių
Šaukšto miltų
Šaukšto sezamų sėklų
700 g. šparaginių pupelių
Druskos, pipirų
Svogūno
Česnako

Gaminame:
Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis, lyg befstrogenui. Sumaišome miltus su paprikos milteliais ir apvoliojame jautienos gabalėlius.

Gerai įkaitintoje keptuvėje kruopščiai apkepkite visus jautienos gabalėlius. Nemeskite iškart viso kiekio, čia svarbiausia, kad jautiena apskrustų. Atidėkite į šalį.

Keptuvėje apkepinkite svogūną ir česnaką, suberkite šparagines pupeles, apibarstykite sezamais. Viską gerai permaišę sudėkite apkeptą jautieną, pagardinkite druska ir pipirais, supilkite sojų padažą. Jei pasirodys, kad trūksta drėgmės, galite įpilti šiek tiek vandens.

Troškinkite 35-40 minučių.

Visus šiuos troškinius galite patiekti su gabalėliu duonos, ryžiais, daržovių salotomis ar net bulvėmis. Jei turite – apibarstyti šviežiomis žolelėmis arba šviežiai tarkuotu sūriu prieš pat patiekiant.

Troškinius yra gana paprasta pagaminti viename puode, o kelias dienas pastovėjęs troškinys – dar skanesnis. Pasinaudokite akcijų leidiniais ir įsigykite sezoninių gėrybių už mažesnę kainą.

 

 

Žymos: Receptai

Kiti straipsniai

Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17
Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą
Laisvalaikis

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Receptai

Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių

2025-08-08

Rekomenduojame

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29
K-POP demonų medžiotojos

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

2025-10-09
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

2025-11-06
VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

2025-11-06
„Pigus“ dopaminas mūsų kasdienybėje: kaip socialiniai tinklai „apdovanoja“ smegenis?

Telefoniniams sukčiams – galas? Operatoriai blokuos dar daugiau suklastotų skambučių

2025-11-06
Pasiruoškite, netrukus „Facebook“ užtvindys DI generuotas turinys

Pasiruoškite, netrukus „Facebook“ užtvindys DI generuotas turinys

2025-11-05
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius
Kultūra

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

2025-11-06

Lankoma

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?
Įdomu

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti