Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Šildantys ir sotūs troškiniai rudens pietums

Paulius Liškauskas
2022-04-05
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Baigiantis vasarai keičiasi ne tik garderobas, bet ir maisto meniu. Vasariškus lengvus patiekalus rudenį keičiam šildančiais, sočiais ir kvapniais patiekalais, kur pagrindiniai ingredientai yra sezoninės gėrybės. Akcijų leidiniai jums ne tik leis patogiai susiplanuoti rudenišką savaitės meniu, bet ir apsiperkant sutaupyti. Dalinamės keliais rudeniškais troškiniais:

Pupelių ir mėsos troškinys

Gaminti troškinius itin paprasta, mat čia galima daug improvizuoti ir sunaudoti įvairiausius likučius. Šis troškinys ne išimtis.

Jums prireiks:
500 g. mėgiamo mėsos faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
½ galvutės česnako
Prieskonių: druskos, pipirų, itališko prieskonių mišinio, paprikos miltelių
Mėgiamų ankštinių pupelių: gali būti skirtingų rūšių, svarbiausia, kad viso susidarytų maždaug 2 stiklinės
Šparaginių pupelių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
Konservuotų pomidorų

Kiti straipsniai

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

2025-07-01
Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22

Gaminame:
Pirmiausia, pasūdytame vandenyje išverdame pupeles. Jei pasirinkote kelių skirtingų dydžių pupeles, jas virkite atskirai. Šviežios pupelės virs trumpiau, o džiovintas rekomenduojama pamerkti per naktį. Pupeles verdame tiek, kad jos neištižtų ir išlaikytų savo formą.

Keptuvėje pakepiname svogūną, česnaką, paprikos miltelius ir pasirinktą faršą.

Apkepus mėsą į keptuvę dedame šparagines pupeles ir viską apkepame kartu. Tada suberiame virtas pupeles ir konservuotus pomidorus, gardiname itališku prieskonių mišiniu.

Ant nedidelės ugnies troškiname viską apie 30 minučių. Įsitikinkite, kad netrūksta drėgmės, tokiu atveju galite įpilti šiek tiek vandens.

Moliūgo ir vištienos troškinys su porai

Jums prireiks:
Vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos, 500g.
Aliejaus kepimui
Poro
Česnako
Moliūgo
1 obuolio
Stiklinės vandens
3 šaukštų grietinėlės arba grietinės
Prieskonių: druskos, pipirų, kmynų, Provanso žolelių mišinio

Gaminame:
Porą supjaustome griežinėliais, moliūgą kubeliais, obuolį sutarkuojame. Vištieną susmulkiname kąsnio dydžio gabalėliais.

Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame porą, moliūgą ir tarkuotą obuolį, pakepiname tol, kol moliūgas pradės minkštėti ir dedame vištieną.

Šiai lengvai apkepus dedame prieskonius, česnaką, gerai išmaišome, užpilame vandeniu ir primažinę kaitrą paliekame troškintis apie 30-40 minučių.

Troškinys paruoštas kai mėsytė tampa minkšta. Pačioje pabaigoje baliname troškinį grietinėle arba grietine ir patiekiame. Garnyrui puikiausiai tinka ryžiai.

Jautienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis

Jums prireiks:
500 g. jautienos kumpio
Aliejaus kepimui
2 šaukštų sojų padažo
Paprikos miltelių
Šaukšto miltų
Šaukšto sezamų sėklų
700 g. šparaginių pupelių
Druskos, pipirų
Svogūno
Česnako

Gaminame:
Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis, lyg befstrogenui. Sumaišome miltus su paprikos milteliais ir apvoliojame jautienos gabalėlius.

Gerai įkaitintoje keptuvėje kruopščiai apkepkite visus jautienos gabalėlius. Nemeskite iškart viso kiekio, čia svarbiausia, kad jautiena apskrustų. Atidėkite į šalį.

Keptuvėje apkepinkite svogūną ir česnaką, suberkite šparagines pupeles, apibarstykite sezamais. Viską gerai permaišę sudėkite apkeptą jautieną, pagardinkite druska ir pipirais, supilkite sojų padažą. Jei pasirodys, kad trūksta drėgmės, galite įpilti šiek tiek vandens.

Troškinkite 35-40 minučių.

Visus šiuos troškinius galite patiekti su gabalėliu duonos, ryžiais, daržovių salotomis ar net bulvėmis. Jei turite – apibarstyti šviežiomis žolelėmis arba šviežiai tarkuotu sūriu prieš pat patiekiant.

Troškinius yra gana paprasta pagaminti viename puode, o kelias dienas pastovėjęs troškinys – dar skanesnis. Pasinaudokite akcijų leidiniais ir įsigykite sezoninių gėrybių už mažesnę kainą.

 

 

Žymos: Receptai

Kiti straipsniai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Receptai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Laisvalaikis

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Receptai

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23

Rekomenduojame

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

2024-09-12
Samsung Galaxy Z Flip 7

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27
Galaxy S25 Edge

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17
Katarsis

„Katarsis“ pristato mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

2024-05-24
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

2025-07-12
Futbolas

A lygos turo anonsas: šiauliečiai sieks revanšo Vilniuje

2025-07-11
Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

2025-07-11
Metų proveržis lieka „Neptūne”

Metų proveržis lieka „Neptūne”

2025-07-11
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai
Receptai

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai

2025-07-12

Lankoma

Samsung Galaxy Z Flip 7
Technologijos

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti