Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Šildantys ir sotūs troškiniai rudens pietums

Paulius Liškauskas
2022-04-05
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Baigiantis vasarai keičiasi ne tik garderobas, bet ir maisto meniu. Vasariškus lengvus patiekalus rudenį keičiam šildančiais, sočiais ir kvapniais patiekalais, kur pagrindiniai ingredientai yra sezoninės gėrybės. Akcijų leidiniai jums ne tik leis patogiai susiplanuoti rudenišką savaitės meniu, bet ir apsiperkant sutaupyti. Dalinamės keliais rudeniškais troškiniais:

Pupelių ir mėsos troškinys

Gaminti troškinius itin paprasta, mat čia galima daug improvizuoti ir sunaudoti įvairiausius likučius. Šis troškinys ne išimtis.

Jums prireiks:
500 g. mėgiamo mėsos faršo
1 morkos
1 didelio svogūno
½ galvutės česnako
Prieskonių: druskos, pipirų, itališko prieskonių mišinio, paprikos miltelių
Mėgiamų ankštinių pupelių: gali būti skirtingų rūšių, svarbiausia, kad viso susidarytų maždaug 2 stiklinės
Šparaginių pupelių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
Konservuotų pomidorų

Kiti straipsniai

Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų

Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų

2025-05-06
Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

2025-04-25

Gaminame:
Pirmiausia, pasūdytame vandenyje išverdame pupeles. Jei pasirinkote kelių skirtingų dydžių pupeles, jas virkite atskirai. Šviežios pupelės virs trumpiau, o džiovintas rekomenduojama pamerkti per naktį. Pupeles verdame tiek, kad jos neištižtų ir išlaikytų savo formą.

Keptuvėje pakepiname svogūną, česnaką, paprikos miltelius ir pasirinktą faršą.

Apkepus mėsą į keptuvę dedame šparagines pupeles ir viską apkepame kartu. Tada suberiame virtas pupeles ir konservuotus pomidorus, gardiname itališku prieskonių mišiniu.

Ant nedidelės ugnies troškiname viską apie 30 minučių. Įsitikinkite, kad netrūksta drėgmės, tokiu atveju galite įpilti šiek tiek vandens.

Moliūgo ir vištienos troškinys su porai

Jums prireiks:
Vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos, 500g.
Aliejaus kepimui
Poro
Česnako
Moliūgo
1 obuolio
Stiklinės vandens
3 šaukštų grietinėlės arba grietinės
Prieskonių: druskos, pipirų, kmynų, Provanso žolelių mišinio

Gaminame:
Porą supjaustome griežinėliais, moliūgą kubeliais, obuolį sutarkuojame. Vištieną susmulkiname kąsnio dydžio gabalėliais.

Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame porą, moliūgą ir tarkuotą obuolį, pakepiname tol, kol moliūgas pradės minkštėti ir dedame vištieną.

Šiai lengvai apkepus dedame prieskonius, česnaką, gerai išmaišome, užpilame vandeniu ir primažinę kaitrą paliekame troškintis apie 30-40 minučių.

Troškinys paruoštas kai mėsytė tampa minkšta. Pačioje pabaigoje baliname troškinį grietinėle arba grietine ir patiekiame. Garnyrui puikiausiai tinka ryžiai.

Jautienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis

Jums prireiks:
500 g. jautienos kumpio
Aliejaus kepimui
2 šaukštų sojų padažo
Paprikos miltelių
Šaukšto miltų
Šaukšto sezamų sėklų
700 g. šparaginių pupelių
Druskos, pipirų
Svogūno
Česnako

Gaminame:
Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis, lyg befstrogenui. Sumaišome miltus su paprikos milteliais ir apvoliojame jautienos gabalėlius.

Gerai įkaitintoje keptuvėje kruopščiai apkepkite visus jautienos gabalėlius. Nemeskite iškart viso kiekio, čia svarbiausia, kad jautiena apskrustų. Atidėkite į šalį.

Keptuvėje apkepinkite svogūną ir česnaką, suberkite šparagines pupeles, apibarstykite sezamais. Viską gerai permaišę sudėkite apkeptą jautieną, pagardinkite druska ir pipirais, supilkite sojų padažą. Jei pasirodys, kad trūksta drėgmės, galite įpilti šiek tiek vandens.

Troškinkite 35-40 minučių.

Visus šiuos troškinius galite patiekti su gabalėliu duonos, ryžiais, daržovių salotomis ar net bulvėmis. Jei turite – apibarstyti šviežiomis žolelėmis arba šviežiai tarkuotu sūriu prieš pat patiekiant.

Troškinius yra gana paprasta pagaminti viename puode, o kelias dienas pastovėjęs troškinys – dar skanesnis. Pasinaudokite akcijų leidiniais ir įsigykite sezoninių gėrybių už mažesnę kainą.

 

 

Žymos: Receptai

Kiti straipsniai

Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Laisvalaikis

Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius

2025-04-24
Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga
Aktualijos

Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga

2025-04-24
Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius
Aktualijos

Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius

2025-04-21
Paskutinės minutės Velykų užkandžių idėjos – valgysit net akimis
Aktualijos

Paskutinės minutės Velykų užkandžių idėjos – valgysit net akimis

2025-04-18
Liežuvis – nebrangi Velykų klasika, kuri kaip reikiant nustebins
Laisvalaikis

Liežuvis – nebrangi Velykų klasika, kuri kaip reikiant nustebins

2025-04-17
Daugiau

Rekomenduojame

Motinos dienos proga Nijolė Tallat-Kelpšaitė sukūrė dainą

Motinos dienos proga Nijolė Tallat-Kelpšaitė sukūrė dainą

2025-05-01
D. Filmanavičiūtės Velykų stalo hitas: netikras zuikis

D. Filmanavičiūtės Velykų stalo hitas: netikras zuikis

2025-04-16

Dizainerė atskleidė, kokį dažną lietuvių interjero sprendimą pakeistų

2025-04-18
Gražios nuotraukos slepia kančią: kaip nenusipirkti augintinio iš daugintojų?

Gražios nuotraukos slepia kančią: kaip nenusipirkti augintinio iš daugintojų?

2025-04-09
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Kazlų Rūdoje – 8 mln. investicija į dronų dalių gamyklą

Kazlų Rūdoje – 8 mln. investicija į dronų dalių gamyklą

2025-05-13
Ateities miestas

Filmo „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ prodiuseris padavė į teismą „Tesla“, „Warner Bros“ dėl dirbtinio intelekto vaizdų

2025-05-13
Kanų kino festivalis: žvilgsnis į pagrindinę programą ir stiprus lietuvių prisistatymas

Kanų kino festivalis: žvilgsnis į pagrindinę programą ir stiprus lietuvių prisistatymas

2025-05-13
Samurajų lobiai Palangoje – unikali Japonijos dekoratyvinės dailės paroda

Samurajų lobiai Palangoje – unikali Japonijos dekoratyvinės dailės paroda

2025-05-13
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Laisvalaikis

Trys originalūs receptai „Eurovizijos“ vakarėliui su spalvingosiomis paprikomis

2025-05-13

Lankoma

Kaip greičiau susitaupyti pradiniam būsto įnašui: 5 realūs būdai
Apžvalgos

Kaip greičiau susitaupyti pradiniam būsto įnašui: 5 realūs būdai

2025-05-07

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti