Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Lašišos pusseserė – kuprė: skanios idėjos netipiniam švenčių stalui

Paulius Liškauskas
2024-01-11
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Ruošiantis šventėms – nevengiame eksperimentų ir gruodis yra puikus laikas paragauti mažiau pažįstamų patiekalų. Pavyzdžiui, gaminant mėgstamus raudonosios žuvies valgius rinktis ne tradicinę lašišą ar upėtakį, o kiek mažiau žinomą kuprę.

Ši žuvis itin patiks tiems, kuriems lašišos skonis kiek per intensyvus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad gruodį lietuviai išties valgo kur kas daugiau žuvies ir jūros gėrybių. Tai rodo ir pardavimų duomenys.

„Svarbiausioms metų šventėms pirkėjai dažniausiai perka tradicinę lašišą ir karpį. Tačiau pastaraisiais metais pastebime, kad šias žuvis pradeda keisti ir įvairios jūros gėrybės – midijos, skraidkalmarių čiuptuvai. Taip pat labiau linkę į eksperimentus gyventojai renkasi upėtakį, šamą, skumbrę. Esame paruošę platų žuvies asortimentą, kas mėnesį pristatome kitą mėnesio žuvį, gruodį tai yra kuprė. Pardavimų duomenys rodo, kad prieš šventes žuvies kategorijos pradavimai išauga apie 30 proc., jūros gėrybių pardavimai taip pat padidėja kiek daugiau nei trečdaliu“, – teigia V. Budrienė.

Kiti straipsniai

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

Paskutinės minutės idėjos Helovinui: sukurkite šiurpią atmosferą ir pasilepinkite skanėstais

2025-10-31
Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

Kava, kaip dar jos neragavote: kodėl ji vis dažniau atsiduria ne tik puodelyje ir sriubos receptas

2025-10-14

Švelnesnio skonio nei lašiša

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad kuprė, arba rausvoji lašiša, yra mažiausia iš Šiaurės Amerikoje gyvenančių Ramiojo vandenyno žuvų. Kaip ir visos lašišinių šeimos žuvys, kuprės yra šaltųjų vandenų gyventojos.

„Kuprės yra nepaprastai maistingos ir naudingos sveikatai. Jos yra natūralus omega-3 rūgščių ir baltymų šaltinis. Šis junginys gerina cholesterolio kiekį kraujyje, mažina širdies ligų riziką, saugo smegenis ir nervų sistemą. Taip pat kuprė, palyginti su tradicine lašiša, pasižymi švelnesniu skoniu, yra minkštos tekstūros bei turi mažai riebalų“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Mėgstami patiekalai – nauji skoniai

Kuprė – puikus būdas praturtinti mėgstamus patiekalus naujais skoniais. Populiariausias kuprės paruošimo būdas – ją iškepti keptuvėje arba orkaitėje. Tačiau šią žuvį galima paruošti ir įmantresniais būdais, pavyzdžiui, konservuoti, rūkyti ar net sūdyti.

„Kuprė kulinarijoje dažnai ruošiama panašiai, kaip ir tunas arba tradicinė lašiša. Įdėkite kuprės į mėgstamas salotas – jos taps sočiu ir maistingu patiekalu. Pasigaminkite pokės dubenį – sukapokite žalią kuprę ir priderinkite prie kitų mėgstamų daržovių, grūdinių kultūrų. Kuprė dera ir prie makaronų, sriubų, žuvies pyragų, sumuštinių, iš jos galima virti sriubas. Iš šios žuvies gaminami tartarai bei kiti žalios žuvies patiekalai“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Jeigu šių švenčių stalui ieškote šio to neįprasto ir norite nustebinti svečius, išbandykite kuprės sevičę. Sevičė – tai maisto gaminimo technika, kurios metu produktas yra marinuojamas žaliųjų citrinų arba citrinų sultimis. V. Juodkazienė sako, kad šiam patiekalui daug ingredientų nereikia, o ir paruošti jį paprasta.

„Kuprės sevičės marinatui pagaminti reikės žaliosios citrinos, citrinos, saliero stiebo, svogūno, česnako, aitriųjų pipirų ir žuvies sultinio. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Žalią kuprę supjaustykite ir kelias minutes palaikykite marinate. Tuomet sudėkite kuprės gabalėlius ant lėkštės, ant viršaus išdėliokite pjaustytų avokadų, čili pipirų, svogūnų. Viską paskaninkite druska ir pipirais. Skonis nustebins net visko ragavusius“, – pasakoja „Iki“ atstovė ir dalijasi dar trimis kuprės receptais, kuriuos galėsite pasiruošti namuose ir patys.

Kuprės paplotėliai su garstyčių padažu

Jums reikės:

450 g keptos kuprės

2 kiaušinių

1 puodelio džiūvėsėlių

3 v. š. šviežių krapų

½ puodelio svogūno

Alyvuogių aliejaus

Padažui:

2 šaukštų garstyčių

¼ puodelio majonezo

¼ puodelio graikiško jogurto

1 v. š. klevų sirupo

1 v. š. kaparėlių

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, kiaušinius, kapotus krapus ir smulkintus svogūnus. Gerai išmaišykite. Į mišinį įmaišykite susmulkintą kuprę. Iš mišinio suformuokite kuprės paplotėlius ir trumpam atidėkite. Nedideliame dubenėlyje paruoškite padažą. Sumaišykite garstyčias, majonezą, graikišką jogurtą, klevų sirupą, kaparėlius. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėkite paplotėlius ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Patiekite šiltus, pagardintus garstyčių padažu.

Kuprės salotos su avokadais

Jums reikės:

220 g keptos kuprės

1 puodelio tarkuotų morkų

3 paprikų

2 avokadų

1 v. š. kaparėlių

¼ puodelio pjaustytų petražolių

¼ puodelio graikiško jogurto

2 v. š. majonezo

¼ š. druskos

¼ š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

Į didelį dubenį sudėkite kuprę, tarkuotas morkas, pjaustytas paprikas, avokadus, suberkite kaparėlius, petražoles, graikišką jogurtą, majonezą. Užberkite druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!

Kuprės užtepėlė su kaparėliais

Jums reikės:

250 g keptos kuprės

250 g kreminio sūrio

½ puodelio grietinės

3 v. š. supjaustytų laiškinių česnakų

1 v. š. garstyčių

2 v. š. kaparėlių

1 citrinos

Druskos

Pipirų

Gaminimas:

Dideliame inde plaktuvu sumaišykite kreminį sūrį ir grietinę iki vientisos masės. Sudėkite laiškinius česnakus, garstyčias, kaparėlius, įspauskite citrinos sulčius. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite kuprę ir dar kartą išmaišykite. Užtepėlę šaukštu perkelkite į serviravimo indą. Patiekite su mėgstamais krekeriais ar prancūzišku batonu. Skanaus!

 

Kiti straipsniai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam
Receptai

Rudeniški bulvių apkepo receptai, kuriuos pavyks pasigaminti kiekvienam

2025-10-01
Receptai

Ne tik į sriubą, bet ir į pyragą: desertams su mažiau cukraus naudokite moliūgą

2025-09-17
Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą
Laisvalaikis

Šviežias vynuogių derlius: norintiems pasimėgauti jų skoniu siūlo pasigaminti gaivų desertą

2025-09-03
Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei
Gyvenimas

Kakavinis varškės pyragas Rugsėjo 1-osios šventei

2025-08-30
Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu
Gyvenimas

Kaip sudėti priešpiečių dėžutę vaikams, kad būtų ir sveika, ir skanu

2025-08-25
Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos
Laisvalaikis

Žolinės stalas – visų skoniams: kaip naujai marinuoti šašlykus, kepti lašišą ir ką pasiūlyti nevalgantiems mėsos

2025-08-15
Laisvalaikis

Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?

2025-08-14
Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai
Laisvalaikis

Ilgasis savaitgalis – su skaniu maistu: 3 žinomo šefo gudrybės ir receptai

2025-08-13
Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien
Receptai

Jau prasidėjo slyvų sezonas: 3 lengvi receptai, dėl kurių jas valgyti norėsis kasdien

2025-08-11

Rekomenduojame

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29
K-POP demonų medžiotojos

Kaip „K-Pop demonų medžiotojos“ tapo žiūrimiausiu filmu „Netflix“ istorijoje

2025-09-25
Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

Ketvirtojo „Raganiaus“ sezone anonse matome Liamą Hemsworthą, perėmusį Geralto iš Rivijos vaidmenį

2025-10-09
5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

5 populiariausi telefonų modeliai Lietuvoje 2025-aisiais

2025-06-02
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

Nuo Ganos būgnų iki indiškų rangoli: pajuskite pasaulį Vilniuje du lapkričio savaitgalius

2025-11-06
VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

VU mokslininkų DI sprendimas padės „pamatyti“ žemę iš kosmoso pro debesis

2025-11-06
„Pigus“ dopaminas mūsų kasdienybėje: kaip socialiniai tinklai „apdovanoja“ smegenis?

Telefoniniams sukčiams – galas? Operatoriai blokuos dar daugiau suklastotų skambučių

2025-11-06
Pasiruoškite, netrukus „Facebook“ užtvindys DI generuotas turinys

Pasiruoškite, netrukus „Facebook“ užtvindys DI generuotas turinys

2025-11-05
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Receptai

Pusryčiams, pietums ir vakarienei: 3 išradingi receptai iš bulvių

2025-11-06

Lankoma

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?
Įdomu

Iš kur kilo tas Helovinas ir kaip jis atėjo į Lietuvą?

2024-10-29

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti