Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Ledo kubelis, šviežia bulvė ir svogūnas: 3 stebinančios grilio gudrybės

Paulius Liškauskas
2020-09-27
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Grilio sezonas įsibėgėja – daugelis šią vasarą jau išbandė daugybę jo patiekalų, tačiau šbandykite tris maisto technologo siūlomus triukus. Anot jo, šios mažiau žinomos gudrybės pavers jus tikru grilio meistru.

Svogūnas – švariai kepsninei ir papildomam skoniui
Vilniaus paukštyno produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio teigimu, gero ant grotelių kepto patiekalo paslaptis slypi ne tik kokybiškuose ir suderintuose produktuose.

„Svarbu ne tik pasirinkti kuo šviežesnę mėsą, gerai sunokusias daržoves, kuo natūralesnius padažus bei kokybiškus kitus reikalingus produktus, bet ir tinkamai paruošti kepsninę. Ją būtina išvalyti prieš naudojimą, o neretai ir kepimo metu, ypač, jei vieną po kito kepsite skirtingus patiekalus. Pridegę riebalai ar maisto likučiai gali sugadinti net geriausiai paruoštą mėsą, pakeisti jos skonį“, – teigia R. Čironis.

Kiti straipsniai

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

Šie vaisiai gelbės visą karštą savaitę – išbandykit 3 gaivius ir pigius receptus

2025-07-01
Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22

Anot jo, tokių situacijų išvengti padės paprasčiausias svogūnas.

„Perpjaukite svogūno galvą pusiau, vieną jos dalį pasmeikite ant iešmo ir lyg šepečiu ja gerai ištrinkite jau įkaitusias kepsninės groteles ar iešmus. Svogūno sultys ne tik akimirksniu nuvalys visus nešvarumus bei riebalus, bet ir paskleis puikų aromatą – jis mėsai suteiks papildomo skonio“,  – sako maisto technologas.

Ką daryti, kad mėsa nepriliptų prie grotelių? 
Kitas patarimas itin pravers tiems, kurie grilyje dažnai kepa liesą mėsą, pavyzdžiui, vištieną: filė kepsnelius ar net didkepsnį.

„Kepdami mažai riebalų turinčią mėsą, tam, kad ji neprikibtų, daugelis groteles papildomai ištepa riebalais. Tačiau to visai nereikia. Svarbiausia, paukštienos nedėti ant šaltų grotelių, o tuomet iškart į karštą kepsninę. Dėl staigaus temperatūrų pokyčio mėsa dažniausiai ir prikimba. Prieš kepimą būtinai įkaitinkite groteles ar kitus įrankius, ant kurių dėsite mėsą“, – sako R. Čironis.

Jis taip pat pataria mėsą versti tik vieną kartą – nekantriai kilnojama ir vis tikrinama ji taip pat gali prikibti.

„Normalu, kad iš pat pradžių mėsa truputį prilimpa prie grotelių, o vėliau nuo jų atšoka. Jei ją bandysite atversti per anksti, dalis mėsos liks prikibusi, be to, iš jos ištekės sultys. Jei viską darote tinkamai, tačiau mėsa vis tiek lengvai neapsiverčia, tuomet prieš kitą kepimą groteles pabandykite įtrinti perpjauta šviežia bulve“, – patarimu dalijasi R. Čironis.

Pasak maisto eksperto, šis triukas puikiai veikia, nes bulvėje esantis krakmolas groteles padengia natūraliai nelipnia plėvele.

Ledukas – itin sultingiems maltinukams
Jei savaitgalį ketinate mėgautis mėsainiais, R. Čironis jums taip pat turi patarimą.

„Gero mėsainio paslaptis yra geros kokybės, geriau malta mėsa, o ne faršas, šviežios bandelės ir traškios, sultingos daržovės. Taip pat – ne per ryškaus skonio padažai. Jei visa tai turėsite, beliks kepsninėje neišsausinti ir neperkepti mėsos paplotėlio. To išvengti visuomet padeda ledo kubelis. Tiesiog lengvai įspauskite jį į maltinuką ir kepkite. Ledas galiausiai ištirps, o jūs galėsite mėgautis itin sultingu mėsainiu“, – sako Vilniaus paukštyno ekspertas.

Jis pabrėžia, kad maltinukus geriausia kepti ne ant atviros ugnies, tačiau virš žarijų, o taip pat dalijasi naminių vištienos mėsainių receptu.

Naminių vištienos mėsainių su avokadais receptas

Reikės:

4 vnt. mėsainių bandelių;
450 g smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos;
50 g džiūvėsėlių.
1 smulkiai supjaustyto svogūno;
2 skiltelių smulkinto česnako;
Saujos smulkintų šviežių petražolių;
1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio;
Žiupsnelio juodųjų pipirų ir druskos;
1 sunokusio ir plonai supjaustyto avokado;
4 salotų lapų;
4 pomidoro griežinėlių;
Raudonojo svogūno griežinėlių (pagal skonį);
Mėgstamo padažo;
4 ledo kubelių.

Paruošimo būdas:

Į smulkintą vištieną sudėkite džiūvėsėlius, svogūną, česnaką, petražoles, raudonėlį, druską ir juoduosius pipirus. Masę gerai išmaišykite, padalykite į keturias lygias dalis ir iš kiekvienos suformuokite po mėsos paplotėlį.
Vištienos paplotėlius dėkite į įkaitintą kepsninę ir į kiekvieno vidurį įspauskite po ledo kubelį. Maltinukus kepkite maždaug po 4–5 minutes iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir iškeps.
Kol paplotėliai kepa, kiekvieną bandelę perpjaukite per pusę ir lengvai paskrudinkite.
Vieną bandelės pusę patepkite mėgstamu padažu, tuomet uždėkite salotos lapą, vieną pomidoro ir keletą raudonojo svogūno griežinėlių. Ant viršaus uždėkite iškepusį mėsos paplotėlį, o ant jo – keletą avokado skiltelių.
Mėsainį uždenkite viršutine bandelės dalimi ir mėgaukitės.

Kiti straipsniai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Receptai

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Laisvalaikis

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Receptai

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23

Rekomenduojame

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

2024-09-12
Samsung Galaxy Z Flip 7

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27
Galaxy S25 Edge

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17
Katarsis

„Katarsis“ pristato mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

2024-05-24
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

2025-07-12
Futbolas

A lygos turo anonsas: šiauliečiai sieks revanšo Vilniuje

2025-07-11
Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

2025-07-11
Metų proveržis lieka „Neptūne”

Metų proveržis lieka „Neptūne”

2025-07-11
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai
Receptai

3 madingi kopūstų receptai, kuriuos visada norėjote išbandyti: „balandėliai“ be puodo, „TikTok“ salotos ir grilinti pjausniai

2025-07-12

Lankoma

Samsung Galaxy Z Flip 7
Technologijos

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti