Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Kaip namuose iškepti restoraninį steiką – pavyks net pradedantiesiems

Paulius Liškauskas
2024-06-04
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Įsibėgėjant kepsninių sezonui ir orams lepinant vis labiau, parduotuvėje ranka savaime tiesiasi link kepimui ant grilio skirtos mėsos. Šašlykas, marinuotos vištienos kepsneliai, dešrelės – nuo pasiūlymų raibsta akys. Jei norite šeimą ir svečius nustebinti išskirtiniais skoniais, patiekite ant grotelių keptos brandintos jautienos. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šios rūšies mėsoje yra gausu naudingųjų medžiagų, baltymų ir mineralų. Prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika pažymi, kad brandinta jautiena yra puiki mėsa kepimui ant grilio. Be to, šiuo metu gausu akcijų ant grilio kepti skirtiems produktams, tad verta pasinaudoti pasiūlymais bei pasigaminti patiekalų pigiau.

Jautiena – baltymų šaltinis

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad jautienoje gausu ne tik aukštos kokybės baltymų, bet ir mineralų: geležies, cinko, fosforo, seleno.

Kiti straipsniai

Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų

Škotų pasididžiavimas – burnoje tirpstantys sausainiai vos iš 3 ingredientų

2025-05-06
Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

Ir skanu, ir sveika – lengvai pasigaminkite šokoladinių bananų batonėlių

2025-04-25

„Baltymai būtini raumenų augimui ir atstatymui, imuninės sistemos veiklai palaikyti bei įvairiems kitiems žmogaus organizmo procesams. Ši medžiaga taip pat labai svarbi fermentų ir hormonų gamybai. Be to, jautiena yra turtinga B grupės vitaminais: joje yra B12, B6, niacino (B3), riboflavino (B2) ir pantoteno rūgšties (B5). Jie yra būtini baltymų bei energijos gamybai, kraujodarai, nervų veiklai, sveikos odos, plaukų ir akių būklei“, – apie jautienos naudą pasakoja dr. E. Gavelienė.

Visgi, gydytoja įspėja, kad valgymui reikėtų rinktis liesesnes šios mėsos dalis. „Verta jautieną ruošti taip, kad nereikėtų pridėti papildomų riebalų. Tam puikiai tinka, pavyzdžiui, kepimas ant grotelių. Rekomenduojamas jautienos porcijos dydis – 85–113 gramų”, – sako mitybos ekspertė.

Brandintos jautienos marinuoti nereiks

Norint pasigaminti skanią vakarienę ar palepinti svečius dar neragautais skoniais, nebūtina verstis per galvą. Anot prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologo Vido Nadzeikos, tam prireiks tik ant grilio iškepti paruoštos parduotuvėje įsigytos brandintos jautienos.

„Ši mėsos rūšis yra fermentuota, brandinta ir minkštesnė nei įprasta jautiena, todėl prieš dedant ant grilio jos neprireiks marinuoti, užteks apibarstyti druska ir pipirais bei kepti. Po kepimo rekomenduojama kepsnį įdėti į šiltą indą ir uždengti ar suvynioti į foliją, taip leidžiant mėsai „pailsėti“ po kepimo apie 1–2 minutes. Tokiu būdu ji bus dar sultingesnė. Brandinimo technologijos metu mėsa mažiausiai 21 dieną laikoma specialiame įrenginyje, 0–2 laipsnių temperatūroje, tai leidžia mėsai pašalinti visus nereikalingus skysčius, pakeisti savo struktūrą ir kiek suminkštėti“, – sako specialistas.

Kalbėdamas apie skirtingas jautienos rūšis, ekspertas pabrėžia, kad jos skiriasi tiek savo riebumu, tiek struktūra. „Išpjova yra dažniausiai vartojama jautienos dalis, kuri pasižymi išskirtiniu skoniu. Ji yra geresnės struktūros bei minkštesnė. Kalbant apie nugarinę reikėtų išskirti tai, kad ji gali būti šiek tie sausesnė. Tiesa, šių abiejų jautienos rūšių riebumas yra ganėtinai panašus. Kiek riebesnė jautienos dalis – antrekotas, todėl ją apkepti reikėtų kiek trumpiau. Iš esmės, visos jautienos dalys yra išskirtinės, tad jas derėtų rinktis pagal skonį”, – pažymi V. Nadzeika.

Ekspertas priduria, kad brandintos jautienos birželio 4–10 dienomis prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse įsigysite pigiau: kepsnių „Kitchen Me“ 220 ir 400 g pakuotės parduodamos net 30 proc. pigiau. Taip pat gausu nuolaidų ir kitai kepimui ant grilio skirtai mėsai bei žuviai bei populiariausiam vasaros garnyrui – daržovėms.

Gausu grilio akcijų

Norinčius pažinti tikrą natūralų brandintos jautienos skonį ir pasimėgauti išskirtinai kokybiškais produktais, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva siūlo rinktis „Selection by Rimi“ ženklu pažymėtus gaminius: „Šiuo ženklu pažymėtos prekės gaminamos iš geriausių, natūralios kilmės ingredientų, o specialiuose įvairių šalių tradiciniuose receptuose jos atsiskleidžia naujais skoniais. Produktai gaminami išskirtinėmis sąlygomis, išlaikant tradicijas ir atskleidžiant aukščiausios kokybės skonį bei aromatą.“

Pasak O. Suchočevos, taikomis didelės nuolaidos leidžia pasimėgauti pigiau ir egzotiniais skoniais: auksaspalvėms doradoms su galvomis šiuo metu yra taikoma 50 proc. nuolaida ir jos kainuoja tik 6,99 Eur už 1 kg,  mėlynojo ryklio steikai parduodami su 40 proc. nuolaida – jie kainuoja tik 17,99 Eur už 1 kg, ryklinio šamo filė svogūnų ir krapų marinate „Rimi“ parduodami su 27 proc. nuolaida – tad jie kainuos 7,99 Eur už 1 kg. Be to, dėl garnyro nesukite galvos: šalia kepsnių patiekite pomidorų „Romanica Rimi“, kurių 400 g pakuotę įsigysite su 50 proc. nuolaida, už 1,49 Eur, perkant su lojalumo kortele.

Ekspertė taip pat primena, jog sutaupyti ir pigiau įsigyti ingredientų padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus arba papildomos nuolaidas. „Visus sutaupyti padedančius „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu, taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse.

Brandintos jautienos didkepsniai ant grotelių

Porcijos dydis: 4
Ruošimo laikas: 10 min
Lygis: Vidutinis

Ingridientai

  • 4 vnt. brandintos jautienos didkepsnių;
  • Penkių pipirų mišinio;
  • Penkių pipirų mišinio;
  • Druskos;
  • Alyvuogių aliejaus.

Instrukcijos

Gaminimo eiga:

  1. Brandintos jautienos didkepsnius išėmę iš pakuotės nusausinkite popierine servetėle, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir penkių pipirų mišiniu.
  2. Mėsą dėkite ant gerai įkaitintų, švarių ir aliejumi pateptų grotelių.
  3. Jei norite mažiau iškepusio kepsnio, didkepsnius kepkite po 3 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo mėsos storio, jei mėgstate gerai iškepusius kepsnius, kepkite po 6 min. iš kiekvienos pusės.
  4. Tiekite su šviežiais pomidorais ir kitomis daržovėmis.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
Žymos: Steikas

Kiti straipsniai

Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius
Laisvalaikis

Vytaras Radzevičius: pavasarį negaiškite laiko virtuvėje, receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius

2025-04-24
Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga
Aktualijos

Receptai visam sezonui: 5 šašlykų meistrų kartvelų marinatai, kad mėsa būtų minkšta ir aromatinga

2025-04-24
Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius
Aktualijos

Po Velykų liko maisto? V. Radzevičiaus receptas, kaip skaniai panaudoti šventinius likučius

2025-04-21
Paskutinės minutės Velykų užkandžių idėjos – valgysit net akimis
Aktualijos

Paskutinės minutės Velykų užkandžių idėjos – valgysit net akimis

2025-04-18
Liežuvis – nebrangi Velykų klasika, kuri kaip reikiant nustebins
Laisvalaikis

Liežuvis – nebrangi Velykų klasika, kuri kaip reikiant nustebins

2025-04-17
Daugiau

Rekomenduojame

Motinos dienos proga Nijolė Tallat-Kelpšaitė sukūrė dainą

Motinos dienos proga Nijolė Tallat-Kelpšaitė sukūrė dainą

2025-05-01
D. Filmanavičiūtės Velykų stalo hitas: netikras zuikis

D. Filmanavičiūtės Velykų stalo hitas: netikras zuikis

2025-04-16

Dizainerė atskleidė, kokį dažną lietuvių interjero sprendimą pakeistų

2025-04-18
Gražios nuotraukos slepia kančią: kaip nenusipirkti augintinio iš daugintojų?

Gražios nuotraukos slepia kančią: kaip nenusipirkti augintinio iš daugintojų?

2025-04-09
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Kazlų Rūdoje – 8 mln. investicija į dronų dalių gamyklą

Kazlų Rūdoje – 8 mln. investicija į dronų dalių gamyklą

2025-05-13
Ateities miestas

Filmo „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ prodiuseris padavė į teismą „Tesla“, „Warner Bros“ dėl dirbtinio intelekto vaizdų

2025-05-13
Kanų kino festivalis: žvilgsnis į pagrindinę programą ir stiprus lietuvių prisistatymas

Kanų kino festivalis: žvilgsnis į pagrindinę programą ir stiprus lietuvių prisistatymas

2025-05-13
Samurajų lobiai Palangoje – unikali Japonijos dekoratyvinės dailės paroda

Samurajų lobiai Palangoje – unikali Japonijos dekoratyvinės dailės paroda

2025-05-13
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Laisvalaikis

Trys originalūs receptai „Eurovizijos“ vakarėliui su spalvingosiomis paprikomis

2025-05-13

Lankoma

Galaxy S25 Edge
Pasaulis

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti