Pamatyti
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
PAMATYTI.LT
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Sportas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Auto
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pamatyti.lt
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pasiruoškite Helovinui: 3 „šiurpių“ užkandžių receptai teminiam vakarėliui

Paulius Liškauskas
2020-09-06
Receptai
Laikas: 3 min skaitymo
Pradžia Receptai
Dalintis FacebookDalintis X

Tradicija tapusio Helovino vakaras švenčiamas jau bene kiekvieno lietuvio namuose ir tampa puikia proga suburti draugus bei artimuosius. Kad prieš šią šventę nereikėtų daug laiko praleisti virtuvėje ir išlaidauti, galima lengvai paruošti teminių užkandžių, kurie ne tik paįvairins stalą, bet ir ilgai išliks atmintyje tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad prieš kiekvienas šventes stebimas išaugęs pirkėjų susidomėjimas gurmaniškesniais užkandžiais, o Helovinas, be abejonės, neapsieina ir be šios šventės simbolio – moliūgo.

„Rudenį pasiekiame patį šviežio moliūgų derliaus pardavimų piką, be abejonės tai lemia ir jau tradicija Lietuvoje tapęs Helovinas. Būtent paskutinę spalio savaitę moliūgų nuperkama net 10 kartų daugiau nei pirmosiomis šio mėnesio dienomis. Be to, artėjant Helovino vakarėliams, stebimas aktyvesnis pirkėjų susidomėjimas ir įvairiausiais užkandžiais: gurmaniškesniais sūriais, kumpiais, užtepėlėmis ar kitomis prekėmis, puikiai tinkančiomis pavaišinti svečius“, – teigia V. Budrienė.

Kiti straipsniai

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

Skonis – lyg mamma mia! „Running Vita“ pataria, kaip į savo virtuvę lengvai įnešti dalį Italijos

2025-06-22
Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21

Svarbiausia – šiurpinantys akcentai

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad Helovinas – smagi šventė, leidžianti suburti artimiausius draugus ir šeimą. Joks vakarėlis šiandien nebeįsivaizduojamas be gardžių užkandžių, o Helovinas – puiki proga išlaisvinti savo kūrybiškumą virtuvėje bei paruošti kvapą gniaužiančių skanėstų, kurie taps ir šiurpinančiu vakarėlio atributu.

„Ruošiant Helovino stalą svarbūs tampa ne įmantrūs ar ištaigingi patiekalai, o sumanūs ir išradingi užkandžiai. Helovino vakarėlio stalui galima paruošti įvairias picas, vieno kąsnio sumuštinukus, mėsos kukulius arba sūrio rutuliukus. Populiarūs yra ir įvairūs desertai – sausainiai, pyragai ar keksiukai. Tačiau čia svarbiausia į įprastus užkandžius įterpti šiurpinančių akcentų. Pavyzdžiui, jei namuose turite juodųjų alyvuogių, susmulkinkite jas išilgai ir panaudokite jas kaip akis, galvą arba kojas – jos puikiai tiks imitacinio voro ar mumijos pavaizdavimui“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Anot V. Juodkazienės, Helovino stalo užkandžių dekoravimo akcentais gali tapti maistiniai dažai, įvairūs padažai ir daržovės iš kurių galima išgauti natūralias ir ryškias spalvas. Baltu padažu nupieškite voratinklį, pomidorų tyre imituokite kraują, raudonosiomis paprikomis arba burokėliais pažymėkite burną, salierų stiebais išdėliokite skeleto formas. Jie dažnai atrodo neįtikėtinai tikroviškai. Taip pat, užkandžių dekoravimui tinka ir įvairūs riešutai, sėklos, dribsniai ar ryškūs prieskoniai, tokie kaip saldžiosios paprikos.

Neišmeskite moliūgų minkštimo

Svarbiausias ir pagrindinis Helovino dekoravimo akcentas – moliūgas. Jais puošiame savo namus, paišome šiurpiausius veidelius, dekoruojame, skaptuojame. Anot V. Juodkazienės, skaptuojant moliūgus, jų minkštimo išmesti nereikėtų – panaudokite jį ruošiant Helovino užkandžių stalą.

„Moliūgo minkštimas ir sėklos ne tik pasižymi naudingomis organizmui savybėmis, bet ir panaudojamos užkandžių gamyboje – ypač vėlyvą rudenį, švenčiant šiurpiausią metų dieną. Populiariausias būdas panaudoti minkštimą – pagaminti moliūgų tyrę. Tereikia minkštimą sutrinti su trintuvu, įdėti mėgstamų prieskonių ir patiekti prie šviežiai pjaustytų daržovių ar vaisių – salierų, morkų, obuolių, kriaušių. Jei norite – išskobtą moliūgą pripildykite paruošta tyre. Tokia kompozicija at stalo atrodys kur kas netikėčiau ir įdomiau“, – sako V. Juodkazienė.

V. Juodkazienė dalijasi ir dar trimis lengvai paruošiamais Helovino užkandžių receptais.

Sūriu įdaryti pipirai sluoksniuotoje tešloje „Pabaisiukai“

Jums reikės:

8 vidutinio dydžio Chalapos aitriųjų paprikų (jalapeno pipirų)

250 g kreminio sūrio

100 g sluoksniuotos tešlos

2 kiaušinių

Šiek tiek juodų maistinių dažų

Gaminimas:

Įpjaukite pipirus pusiau ir išimkite sėklytes (geriausiai šiam procesui naudoti vienkartines pirštines). Į pipirų vidų patepkite kreminio sūrio. Iš kambaryje pastovėjusios sluoksniuotos tešlos, padarykite kuo plonesnes ilgas juosteles ir apvyniokite jomis pipirus. Kiaušinius išplakite. Tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros apie 10 minučių. Pipirui atvėsus, jo viršuje, akių dalyje su juodais maistiniais dažais uždėkite 2 mažus taškelius „akytes“.

Mėsos kukulių „Mumijos“

Jums reikės:

100 g sluoksniuotos tešlos

300 g pasirinktos maltos mėsos

100 g juodųjų alyvuogių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio pipirų

100 g pomidorų padažo

Gaminimas:

Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis. Iš pasirinktos mėsos suformuokite nedidelius kukulius. Kukulius apvyniokite tešlos juostelėmis. Sudėkite juos ant kepimo skardos. Alyvuoges supjaustykite išilgai ir ant nugarėlės užtepkite nedidelį kiekį pomidorų padažo. Priklijuokite jas prie mėsos kukulio kaip „akis“. Kepkite 15–20 minučių, kol mėsos kukuliai iškeps, o tešla lengvai paruduos. Patiekite šiltus, su papildomu pomidorų padažu.

Zombių „piršteliai“

Jums reikės:

250 g datulių

100 g smulkinto juodojo šokolado

3 v. š žemės riešutų sviesto

3 v. š avižų košės

Žiupsnelio skrudintų migdolų dribsnių

Gaminimas:

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus migdolus, į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol gausite birią masę. Išklokite platų indą kepimo popieriumi, iš masės suformuokite „pirštelius“, tada sudėkite juos ant skardos. Į kiekvieno piršto galą įspauskite po migdolinį „nagą“ ir įdėkite indą į šaldytuvą, kad sukietėtų bent 1 valandą.

Žymos: Helovinas

Kiti straipsniai

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Laisvalaikis

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Receptai

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

2025-06-14
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Receptai

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18

Rekomenduojame

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

Penktadienio 13-oji: iš kur atsirado tiek baimių ir prietarų?

2024-09-12
Samsung Galaxy Z Flip 7

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27
Galaxy S25 Edge

Paaiškėjo „Samsung Galaxy S25 Edge“ kaina Europoje, atminties ir spalvų pasirinkimai

2025-03-17
Katarsis

„Katarsis“ pristato mini albumą: „Jis – apie vienišumą ir atotrūkį nuo gamtos“

2024-05-24
Proneta Proneta Proneta

Naujienos

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

2025-07-12
Futbolas

A lygos turo anonsas: šiauliečiai sieks revanšo Vilniuje

2025-07-11
Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

Gražiausias šeimos laikas ir nepamirštamos akimirkos laukia festivalyje „Naisių vasara 2025“

2025-07-11
Metų proveržis lieka „Neptūne”

Metų proveržis lieka „Neptūne”

2025-07-11
Verta pamatyti

Naujienos, žinios, įdomybės, patarimai ir apžvalgos iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Nauja

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams
Gyvenimas

Pirmi vaiko žingsniai su dviračiu – nuo ko pradėti? Trenerės patarimai tėvams

2025-07-12

Lankoma

Samsung Galaxy Z Flip 7
Technologijos

Būsimo „Samsung Galaxy Z Flip 7“ rakursai rodo nedidelius dizaino pokyčius

2025-02-27

Reklama

Proneta Proneta Proneta
  • Rašyti redakcijai
  • Naudojimosi taisyklės
  • Akcininkai
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© 2024 Pamatyti

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Naujienos
  • Laisvalaikis
  • Kinas
  • Technologijos
  • Receptai
  • Sveikata
  • Auto

© 2024 Pamatyti